Dev kuruvaziyerin motoru durdu, açık denizde sürükleniyor...

3 bin yolculu kruvaziyer yangın sonucu açık denizde sürükleniyor. 3.299 turist ve 1.100 mürettebat taşıyan dev 'Carnival Splendor' kruvaziyerin motor kısmında yangın çıktı, motorlar durdu ve manevra yapamaz hale geldi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Dev kuruvaziyerin motoru durdu, açık denizde sürükleniyor...

Pazartesi günü motor bölümünde başlayan yangından hemen sonra bütün yolcular, üst güverteye çıkmaya çağrıldılar. Yangın kısa sürede söndürüldü ama motorlar hareket edemez oldu dev gemi açık denizde sürüklenmeye başladı.

 

Yangın esnasında karadan 150 deniz mili uzaklıkta Meksika açıklarında bulunan gemiye tesadüfen yakınlarda bulunan ve ABD ordusuna ait bir uçak gemisi yardım teklif etti. Helikopterle inen yardım ekipleri de motoru tamir edemeyince, Meksika’dan şilep gemileri çağrıldı. Henüz gemiye ulaşamayan şileplerin Perşembe ve Cuma günü dev gemiyi San Diego limanına yanaştırmaları bekleniyor.

 

Carnival Cruise Lines şirketine bağlı çalışan Carnival Splendor kruvaziyeri, şirketin en büyük yolcu gemisi. Gemi, Pazar günü Meksika’dan demir almıştı ve bir haftalık sefere çıkmıştı.

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.