DER Touristik açıkladı... 2024 rekor yılı olacak

REWE grubunun turizm iştiraki DER Touristik, alınan rezervasyonlara göre 2024'ün rekor yılı olacağına yönelik tahminlerini açıkladı.

23/11/2023 14:42
DER Touristik açıkladı... 2024 rekor yılı olacak

Almanya pazarından yurtdışına seyahat organize eden operatörlere göre, 2024 yazı rekor bir yıl olmaya aday. Bu tahminde Almanları seyahat davranışlarındaki yerleşmiş radikallik olduğu belirtiliyor.

DER Touristik Orta Avrupa CEO’su Ingo Burmester, “Şu anda yaz rezervasyonlarında son derece güçlü bir başlangıç yaşıyoruz. Bu noktada, bir önceki yıla göre neredeyse üç kat daha fazla misafir yaz tatili rezervasyonu yaptı, hatta 2018 yazına kıyasla %15 daha fazla misafir geldi” yorumunu yaptı.

Yaz rezervasyonlarında Türkiye önde

Kısa ve uzun mesafeli destinasyonlarda şu anda talebin öncüsü Türkiye olurken, onu İspanya, Yunanistan, Tunus ve Mısır takip ediyor. Turizmdatabank'ın aktardığına göre, uzun mesafe söz konusu olduğunda, Hint Okyanusu’ndaki destinasyonlar (Mauritius, Maldivler ve Seyşeller) önde gelirken, onu Kuzey Amerika (ABD ve Kanada), Karayipler (Dominik Cumhuriyeti, Meksika ve Küba) ve Birleşik Arap Emirlikleri takip ediyor.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.