Denizlili otelciler, başkanını seçti…

Denizli Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği (DENTUROD) yeni yönetim kurulu göreve başladı. 57 tesisin üye olduğu DENTUROD'un yönetim kurulu devir teslim töreni Colossae Thermal Otel'de yapıldı.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Denizlili otelciler, başkanını seçti…

Törene, başkanlık görevini devir alan Colossae Thermal Otel Genel Müdürü Şeref Karakan, eski başkan Faik Pişkin, Kültür Turizm Müdürü Mehmet Korkmaz ve turizmciler katıldı.

DENTUROD Başkanı Şeref Karakan, son dönemde Denizli'ye yapılan turizm yatırımlarının kentin geleceği açısından çok önemli olduğunu belirterek, uluslar arası otel firmalarının Denizli'yi tercih ettiğini söyledi.

 
Her yıl Denizli'ye gelen turistin arttığını vurgulayan Karakan, uzun süredir DENTUROD'un faaliyetlerinden uzak kaldığını belirterek, "Dernekçilik güç işi ve bunun için güçlü olmanız gerekiyor. Bir takım sıkıntılarımız vardı ve bunları teker teker üyelerimize anlatarak çözdük. Tek yürek olup birlikte hareket etmemiz gerektiğini, birlik beraberlik içerisinde olursak iyi bir noktaya geleceğimizi biliyorduk. Üyelerimizin desteği ile bu girişimlerimiz sonucunda DENTUROD'un eski ruhunu yeniden yakaladığına inanıyorum" diye konuştu.

 

1996 yıllarında Pamukkale ve Karahayıt bölgesindeki turizm tesislerinde 4 bin yatak kapasitesi olduğunu, bugün bu rakamın 14 bin dolayına ulaştığını kaydeden Karakan, "Denizli'ye turizm yatırımları artarak devam edecek. Hedefimiz 2013-2014 yıllarında 18 bin yatak kapasitesine ulaşmak" diye konuştu. Denizli'de hizmet sektöründe 2 bin 500 kişinin istihdam edildiğini belirten Şeref Karakan, bu rakamın Türkiye ortalamasına göre iyi seviyede olduğunu, ancak önümüzdeki dönemde yapılacak

 
İL KÜLTÜR VE TURİZM MÜDÜRÜ MEHMET KORKMAZ, S.T.K. 'LARIN ÖNEMİNİ VURGULADI...
 

Kültür ve Turizm İl Müdürü Mehmet Korkmaz da, “globalleşen dünyada S.T.K.’ ların önemi her geçen gün artıyor.Sürdürülebilir Denizli Turizminin Gelişimi için; devlet özel sektör ve S.T.K. işbirliği şarttır. Bu bağlamda bölgemiz turizminin gelişerek dünya turizm pastasından daha fazla pay alabilmesinin yolu S.T.K. , Özel sektör ve Kamu işbirliğini gerektiriyor. İşte bunun içindir ki biz Denizli Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü  olarak DENTUROD’ tan daha aktif olmalarını diliyoruz ve bekliyoruz.”  dedi.

 
Konuşmaların ardından DENTUROD eski Başkanı Faik Pişkin, görevini Colossae Thermal Otel Genel Müdürü Şeref Karakan'a devretti. Karakan, bugüne kadar verdiği hizmetlerden dolayı Pişkin'e plaket verdi.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.