Dedeman turizmde dijital dönüşüm başlattı

Dedeman Hotels & Resorts International Bilgi Teknolojileri Direktörü Serhan Durukan, dijital süreçlerin hızla geliştiği günümüzde teknolojinin turizm sektörü için çok önemli olduğunu vurguladı.  

14/09/2021 20:55
Dedeman turizmde dijital dönüşüm başlattı

Yüz yüze iletişimin azaldığı, buna karşın dijital süreçlerin hızla geliştiği günümüzde teknolojinin özellikle turizm sektörü için önemini nasıl görüyor sunuz?

Pandemi ile birlikte dijitalleşmenin daha da önem kazandığı ve ihtiyaç haline geldiği günümüzde iş yapış şekillerimize teknolojiyi yansıtmak artık kaçınılmaz bir hal aldı. Gelişen teknolojiyle, günlük yaşam ve ticari hayat küresel bir düzlemde coğrafi sınırlar olmadan ilerliyor. Görüyoruz ki birçok ürün ekonomik değer döngüsünü tamamlamadan yeni ve daha gelişmiş teknolojik bir ürün olarak hayatımızda yer almaya başlıyor.

Teknolojinin hızla geliştiği bu noktada, turizm sektörünün standart misafir memnuniyeti anlayışıyla sürekliliğini sağlaması, misafirler tarafından kabul edilen bir yaklaşım olamaz. Misafir, aldığı hizmetlerde bu değişimleri uygulamada görmek, deneyimlemek istiyor. Rekabetin yoğun olduğu bir dönemde sadece lokasyon olarak değil, destinasyon için de teknolojiyi misafir memnuniyeti ve misafirin devamlılığını sağlamak amacıyla aktif kullanmak, süreçlerimize yansıtmak zorundayız. 

Dedeman olarak teknolojiyi hizmet anlayışınıza nasıl uyarlıyorsunuz? Ne tür yeniliklerle misafirlerinizi ağırlıyor sunuz?

Gelişen teknoloji ile tüketici davranışları, iş hayatının beklentileri ve iş yapış şekilleri değişti. Türkiye’nin ilk uluslararası otel zinciri Dedeman Hotels & Resorts International olarak dijitalleşme her zaman ana gündem maddelerimizden biri oldu.

Teknolojik imkânlardan faydalanmak, kaynakları daha verimli kullanıp özellikle pandemi döneminde büyük önem teşkil eden temassız hizmet sunabilmek amacıyla tüm süreçleri sürekli gözden geçirerek daha iyi ve güvenli bir misafir deneyimi için çeşitli projeler hayata geçiriyoruz.

Online check-in ve check-out, Yeni Nesil Dedeman Dijital Toplantı Platformu, Dedeman Hotels mobil uygulaması projelerimizi örnek verebiliriz. Bunların yanı sıra, online rezervasyonların artması nedeniyle web sitemize yenilikler ekliyor, böylece misafirlerimize çok daha hızlı, kolay rezervasyon ve bilgi edinme deneyimi sunuyoruz.

Bu dönemde in-house geliştirdiğimiz App’lerimiz ile Dedeman genelindeki Covid19 durum raporlarını ve Aşı Takip App’imiz ile tüm çalışanlarımızın aşı durumlarını anlık olarak takip edebiliyoruz. Ayrıca bünyemizdeki robotumuz ile birlikte sürekli HES kodu sorgulaması yaparak personelimizin risk durumlarını da izliyoruz.

Bu süreçte yapay zekâ teknolojilerinin kullanımı da oldukça yaygınlaşmaya başladı. Sizin bu konuda çalışmalarınız mevcut mu?

Çoğu sektörde olduğu gibi, robotik süreçleri ve yapay zeka teknolojilerini mevcut olan yapımıza entegre ediyoruz. Kullandığımız yapay zekâ tabanlı robot sistemi, birçok departmanımız için aktif durumda. Özel olarak geliştirdiğimiz, farklı senaryoların cevabının tanımlanarak yapay zeka ile karşılık bulduğu projemizde, robotlar tüm yazılımlarımızla da entegragrasyonu sağlıyor.

İş yapış süreçlerimize hız katan, sürekli gelişmekte olan projemiz sanal robotları Şubat 2021’de aktif kullanıma açtık. Hedefimiz kısa sürede yeni departmanların da süreçlerini projeye eklemek ve robot sayımızı arttırmak. Uzun vadeli hedefimiz ise tüm departmanların süreçlerini sanal robotlara entegre etmek.

Yine yeni dönemin getirdiği yeniliklerden biri de sanal etkinlik çözümleri… Dedeman’ın bu alanda sunduğu olanaklar nelerdir?

Dijitalleşmeye ivme kazanmasında büyük rolü olan pandemi döneminde, hem iş hem de gündelik hayatta fiziksel olarak gerçekleştirilemeyen toplantılar, sanal ve hibrit toplantı çözümleriyle gerçekleştirilebilir oldular. Yeni nesil etkinlikler için hayata geçirdiğimiz “Yeni Nesil Dijital Toplantı Platformu”muz ile acentelere, kurumlara ve markalara yaratıcı, etkili ve alanında fark yaratan bir hizmet modeli geliştirdik.

Her içerikteki toplantı ve her çaptaki organizasyon için yapılanan platformumuz ile toplam 3 ülke, 14 şehirde yer alan tüm Dedeman otellerimizde hızlı, verimli ve yaratıcı sanal etkinlik çözümleri sunuyoruz. Yaratıcı sanal etkinlik çözümlerinin yer aldığı platformumuzun sahip olduğu teknoloji ile bir balo salonu görünümünde ya da istenilen özel tasarım konseptinde çalışmalar gerçekleştirebiliyoruz.

İstanbul’da yer alan ve tüm Dedeman otellerine kurulabilen stüdyoda led ekran, güçlü ses, ışık sistemleri, kamera ve reji sistemleri ile gerçekleşen çekimlerle dijital ortamlarda aynı anda canlı olarak karşılıklı sunumlar yapılabiliyor. Sahnede yapılan sunumlar aynı anda dijital ortamlarda yayınlanarak misafirlere ve çalışanlara anında ulaştırabiliyor.

Kurulan sistem ayrıca onların da yine canlı olarak dijital ortama bağlanıp karşılıklı sunumlar yapmasını sağlıyor. Greenbox stüdyomuz ile tamamen sanal bir sahnede sunumlar gerçekleştirebiliyoruz. Hayal edilen ve dijital ortamda çizilebilen tüm sahnelerin tasarıma yansıtılabildiği platformda, etkinlik sahibine mekândan bağımsız istediği konseptte istediği tasarımda etkinlik yapma olanağı sağlıyoruz.

Yakın gelecekte hayata geçirmeyi planladığınız dijital dönüşüm çalışmalarınızdan bahseder misiniz?

Bundan sonraki dönemde iş yapış süreçlerinde teknoloji çok daha etkin bir kullanım alanına sahip olacak. Dedeman Hotels & Resorts International olarak her türlü teknolojik gelişmeyi yakından takip ederek misafirlerimiz için en iyiyi sunmayı hedefleyen hizmet anlayışımızla, temassız iletişimin ve teknoloji yatırımlarımızın ağırlık kazandığı, yapay zekâ ve robot teknolojisinin etkin kullanıldığı projelerimize devam edeceğiz.

Konaklama deneyimini dijitale taşıyan misafir memnuniyeti odaklı mobil aplikasyon projemizi çok yakın bir zamanda kullanıma sunarak misafirlerimiz ile iletişimimizi maksimuma çıkaracak, temassız hizmet anlayışımızda büyük rol üstlenecek bu projemiz ile fast check-in, temassız check-out hedeflerimizi yüzde yüz hayata geçirmiş olacağız.

Personellerimizinde tüm süreçlerini yönetebilecekleri bir mobile app üzerine çalışmalarımız devam ediyor. Hedefimiz en kısa sürede şirket içindeki süreçlerimizin bir çoğunu dijitale taşımak. 

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.