Dedeman Ödülleri, sahiplerini buldu...

Dedeman Topluluğu’nun kurucusu Mehmet Kemal Dedeman’ın anısını yaşatmak üzere geleneksel olarak düzenlenen "Mehmet Kemal Dedeman Araştırma ve Geliştirme Proje Yarışması"nın bu sene 6’ncısı düzenlendi. Yarışma sonucunda dereceye giren projelerin ödülleri, sahiplerini buldu.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Dedeman Ödülleri, sahiplerini buldu...

Türkiye’deki madencilik ve turizm sektörlerini ortak bir platformda buluşturarak yapıcı bir rekabet ortamı yaratan ve bu alanın gelişimine katkıda bulunmak amacıyla yapılan yarışma sonucunda dereceye giren projelerin ödülleri sahiplerini buldu. Turizm dalında birinci olan projenin ödülü ise T. C. Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay tarafından  takdim edildi. 12 Şubat Cuma günü Dedeman İstanbul’da gerçekleşen ödül töreninde yarışmacıların yanı sıra sektörün çok değerli isimleri de katıldılar.

 

Yarışmanın 2009 yılı için Madencilik dalındaki konu başlığı “Türk Madenciliğini Geliştirmeye Yönelik Araştırma ve Projeler”, Turizm dalındaki konu başlığı ise “Türkiye’de Mevcut İkinci Konutların Turizme Kazandırılması” olarak belirlenmişti . Madencilik dalında birinci seçilen proje sahibine ödülünü Dedeman Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Dedeman sunarken turizm dalında birinci seçilen projenin ödüllünü ise T. C. Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay tarafından takdim edildi. Ayrıca birinci seçilen proje sahiplerine 20 bin TL’lik ödülleri de verildi.

 

Törende konuşma yapan Dedeman Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Dedeman, ”Mehmet Kemal Dedeman, hayatı ve hayatın sunduğu güzellikleri çok farklı bir şekilde gören ve bunların kıymetini bilen bir insan olarak yaşadı.  Doğanın verdiği güzelliklerden kopmamak, hem yeraltı hem yeryüzü zenginliklerini ortaya çıkarmak amacıyla turizm ve madencilik sektörlerine yoğunlaştı ve bu konuda ülkemize değer katan, binlerce insana istihdam yaratan büyük yatırımlar gerçekleştirdi. Yatırım yaptığı alanlarda Türkiye’nin önemli kurumlarını yarattı ve yaşattı. Dedeman Topluluğu’nun ana faaliyet alanları olan “turizm” ve “madencilik” alanlarında proje yarışması düzenlemenin, Mehmet Kemal Dedeman’ı anmak ve anısını sonsuza dek yaşatmak için en güzel yol olduğuna inanıyor, bu yarışmanın ruhunu O’nun ‘yarına bir değer bırakmak’ ilkesi ile bütünleştiriyoruz. Bu yıl yedincisini düzenleyeceğimiz bu yarışmayı, hem gençlerin ideallerine ulaşmalarına yardımcı olmak, hem de sektörün yaratıcı, girişimci ruhu yüksek insanlar kazanmasını sağlamak amacı ile gerçekleştiriyoruz ” dedi.

 

Yarışmanın ilgili sektörler için önemini vurgulayan Dedeman Holding Başkan Vekili Nazire Dedeman Çağatay, ““Madencilik” ve “Turizm” sektörlerinde önemli ilklere imza atma başarısı gösteren Mehmet Kemal Dedeman’ın varisleri ve takipçileri olarak, bundan tam altı yıl önce başlattığımız “Mehmet Kemal Dedeman Araştırma ve Geliştirme Proje Yarışması”nı bir kez daha hayata geçirmiş olmanın mutluluğunu ve haklı gururunu yaşıyoruz. Dedeman Topluluğu olarak ülkemizde bilime yakın bir gençliğin yetişmesi ve bilim insanlarına istenilen olanakların sağlanması yönünde yatırımlarımızı artırarak sürdürmekteyiz.

2009 yılı için belirlenmiş olan madencilik dalında ‘Türk madenciliğini geliştirmeye yönelik konular’ ve turizm dalındaki ‘Türkiye’deki mevcut ikinci konutların turizme kazandırılması’ hakkında çok sayıda araştırmacı ve iş dünyasından profesyonel yarışmamıza başvurmuş ve değerli fikirlerini bizimle paylaşmışlardır. Mehmet Kemal Dedeman Araştırma ve Geliştirme Proje Yarışması’nın istikrarı, yarışmaya her geçen yıl daha da artan ilgi ve ilgili sektörlerin gelişimine ışık tutması bizi mutlu etmekte, babamızın anısını yaşatmak için ne kadar doğru bir yol seçtiğimizi bize göstermektedir. Dedeman Topluluğu olarak ülkemizde bilime yakın bir gençliğin yetişmesi ve bilim insanlarına istenilen olanakların sağlanması yönünde yatırımlarımızı artırarak sürdürmekteyiz.” diyerek sözlerini noktaladı.

Ardından kürsüye çıkan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, “Türkiye’ye kaliteli otelcilik anlayışını ilk kez getiren ve yerel bir markayı uluslararası platforma taşıyan Dedeman Topluluğu’nun bu projesini büyük taktirle karşılıyorum. Madencilik ve Turizm sektörlerinde yeni projelerin ödüllendirmesi Mehmet Kemal Dedeman’ı anmanın en güzel yolu olduğuna inanıyorum. Mehmet Kemal Dedeman özveri ve azimle oluşturduğu başarı hikayesinin herkese örnek olmasını temenni ediyorum” diyerek konuşmasını bitirdi.

 

 

Birinci seçilen projelere her iki dalda ayrı ayrı 20.000 TL, ikincilere 10.000 TL, üçüncülere ise 5.000 TL ödül verildi...

 

Törende 7. Mehmet Kemal Dedeman Araştırma ve Geliştirme Proje Yarışması’nın konu başlıkları da açıklandı. Buna göre 2010 yılı yarışma konuları “Madencilik” dalında “Türk Madenciliğini Geliştirmeye Yönelik Araştırma ve Projeler”,  “Turizm” dalında ise “Turizm Destinasyon Yönetimine Yönelik Araştırma ve Projeler” olarak belirlendi.

 

Madencilik dalında ödül kazananlar...

Bu yıl, “Türkiye Huntit Cevherleri ve Zenginleştirme Olanakları” projesiyle M. Olgaç Kangal, Ali Güney, Fırat Burat ve Ozan Kökkılıç birincilik ödülünü almaya hak kazandılar. “Kolemanit Katkılı Demir Cevheri Peleti Üretilmesi” projesiyle Osman Sivrikaya ve Ali İhsan Arol ekibi madencilik dalında ikincilik ödülünün sahibi oldular. Üçüncülük ödülü ise “İnce ve İri Boyutlu Kömürü Aynı Anda Yıkayabilen Yeni Bir Kömür Yıkama Cihazının (ÇMS’nin) Geliştirilmesi” projesiyle Hasan Hacıfazlıoğlu’na verildi.  “Yerli Kaynağımız Olan Linyit’ten Manyetik Aktif Karbon Üretmesi ve Altın Metalurjisinde ve Atık Sulardan Siyanürün Uzaklaştırılmasında Kullanabilirliğinin Araştırılması”   projesiyle Tolga Depci ve Yunus Önal “Mehmet Kemal Dedeman Özel Teşvik Ödülü”nü aldı.

Turizm dalında ödül kazananlar...

 

Turizm dalında birincilik ödülünü “Türkiye’deki Mevcut İkinci Konutların Turizm Sektöründe Değerlendirilmesine İlişkin Bir Model Çalışması” projesiyle Kunter Manisa ve Hasan Gül kazandı. Bu dalda ikincilik ödülü ise “Mersin Ticaret ve Sanayi Odası: Mevcut İkinci Konutların Turizme Kazandırılması” projesiyle Serkan Arıc’ya verildi.“Türkiye’de İkinci Konutların Turizme Kazandırılması ve Ayvalık’ta İkinci Konutlar (Sahip ve Kullanıcılar) Üzerinde Yapılan Araştırma Işığında Uygulanabilir Bir Model Önerisi” projesiyle Ayhan Gökdeniz, Yakup Dinç, Soner Çabuk, Hayri Taşkır ve Özlem Yolcu ekibi turizm dalında üçüncülük  ödülünü lâyık görüldüler. “Türkiye’de İkinci Konutların Turizm İşletmesine Dönüştürülmesi Modeli ve Yeni Bir İkinci Konut Pazarlama Sistemi” projesiyle Çetin Uçar “Mehmet Kemal Dedeman Özel Teşvik Ödülü”nü aldı.

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.