Dedeman'dan 3 yeni otel geliyor

Dedeman Otelleri Genel Müdürü Emrullah Akçakaya, "3 yeni otel yatırımımız devam ediyor. 2020 yılında bu otelleri açarak toplamda 20 otel sayısına ulaşmayı hedefliyoruz” dedi.

19/09/2019 19:45
Dedeman'dan 3 yeni otel geliyor

Türkiye’nin en büyük yerli otel zincirlerinden ve ilk uluslararası otel markası olan Dedeman Otelleri’nin ikisi yurt dışında olmak üzere, toplam 17 oteli ile turizme değer katmaya devam ettiğini belirten Akçakaya, “50 yıla aşkın deneyimimizle Anadolu’nun birçok bölgesinde sektöre önderlik yapmış bir grubuz.

Bulunduğumuz şehirlerin markalaşmasına ve iç turizmin, şehir otelciliğinin gelişmesine önemli katkılar sunduk. Türk otelcilik tarihinin sadece geçmişine değil bugününe ve yarınına da yön veriyoruz. Yeni nesil otelcilik anlayışımızla geliştirdiğimiz 3 farklı markamızla büyümeye devam ediyoruz.” ifadelerini kullandı.  

2020'de 20 otele ulaşıyoruz

Dedeman Grubu olarak Türkiye ekonomisinde yaşanan dalgalanmalara rağmen yeni yatırımlara devam ettiklerini aktaran Dedeman Otelleri Genel Müdürü Emrullah Akçakaya, “Turizmin en çok durgunluk yaşadığı 2016-2017 yıllarında bile yeni oteller açmaya devam ettik. Bu anlayışla 3 yeni otel yatırımımız devam ediyor. 2020 yılında bu otelleri açarak toplamda 20 otel sayısına ulaşmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

"Ülke olarak 2018 yılını 40 milyon ziyaretçi, kişi başı ortalama harcama 647 Dolar ve toplam 30 Milyar Dolar gelirle kapatan Türkiye, 2019 ve 2020’de bu rakamları artırarak büyümeye devam edecektir" diyen Akçakaya, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ziyaretçi sayısını 60 milyon üzerine ve kişi başı harcamayı da 900 doların üzerine çıkardığımızda, turizmin ülke ekonomisine katkısı çok daha tatmin edici olacaktır. Biz turizmciler olarak, 'Bu ülkenin petrolü de turizmdir' diyoruz. Bu nedenle Dedeman Otelleri gibi uluslararası arenada rekabet eden yerli, marka otellere ihtiyacımız var.”


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.