Dedeman, Anadolu’da yeni oteller açacak...

Türkiye’deki en büyük otel zincirlerinden olan Dedeman, Anadolu’da yeni oteller açmaya hazırlanıyor. Grup, Denizli başta olmak üzere Anadolu’nun birçok kentte yeni oteller açmak için arayış içinde. Yatırımcılarla temaslar yürüten Dedeman, yakın zamanda beş-dört yıldızlı yeni oteller açacak.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Dedeman, Anadolu’da yeni oteller açacak...

Dedeman, faaliyette olan 22 oteliyle Türkiye’nin en büyük otel zincirlerlerinden biri. Yurtiçi ve yurtdışında peşi sıra açtığı otellerle, turizm alanında agresif bir büyüme stratejisi izleyen grup, yeni yatırımlara hazırlanıyor. Özellikle Anadolu’ya ağırlık veren grupta yetkililer, Dedeman otellerinin olmadığı birçok kentte yatırım yapmak için şu ara deyim yerindeyse harıl harıl çalışıyor. Bu kentler arasında özellikle Denizli ismi ön planda. Kulislerde uzun süredir Denizli’ye otel açmayı planlayan Dedeman’ın kentin merkezinde beş yıldızlı otel yatırımı yapacağı belirtiliyor.

Abalıoğlu Holding’le otel mi açacak?

Hatta, grubun otel yatırımını Denizli kökenli Abalıoğlu Holding’in kent merkezinde bulunan 7 bin metrekare büyüklüğündeki arsasının üzerine yapacağı konuşulanlar arasında. Hemen belirtelim, Dedeman’ın otel yapacağı arsa İzmir Asfaltı üzerinde bulunuyor. Denizli merkeze 5 kilometre uzaklıkta bulunan arsa, EGS Park AVM’nin çaprazında yer alıyor.

Dedeman, daha önce Denizli’de eski Sümerbank fabrikasının olduğu 148 bin 957 metrekarelik arsa üzerine yapılacak, içinde lüks konut, hastane ve otelin yer alacağı Sümerpark projesi kapsamında beş yıldızlı otel açacağını duyurmuştu. Global Yatırım Holding’in gerçekleştirmeyi planladığı proje, Denizli’de büyük tartışmalara neden olmuş;projenin iptali için Türkiye Mimar ve Mühendisler Odası Denizli İl Kordinasyon Kurulu dava açmıştı. Yargı süreci nedeniyle proje uzun süredir askıya alınmıştı.

Denizli’de dört ya da beş yıldızlı otel açabiliriz...

Dedeman’ın Abalıoğlu Holding’le otel yatırımı yapacağı iddialarını Abalığlu Holding ve Dedeman Grubu’ndan yetkililere sorduk. Her iki taraf da iddiaları kesin bir dille yalanladı. Fakat Dedeman Denizli’den vazgeçmiş değil. Zira Denizli’de hala otel açmak istediklerini belirten Dedeman Grubu’ndan İş Geliştirme Direktörü Asım Şahinoğlu, “Denizli’de herkesle iletişim içindeyiz. Baktığımız birçok arsa ve görüştüğümüz birçok yatırımcı var. En doğru lokasyonda yatırım yapmayı planlıyoruz” diyor. Dedeman olarak açacakları otellerin arsa sahipleri ya da yatırımcılar tarafından yapıldığını, kendilerinin ise isim hakkını vererek işletmesini üstlendiklerini hatırlatan Şahinoğlu, Denizli’de özellikle 7 -11 bin metrekarelik büyüklükteki yerlerle ilgilendiklerini ifade ediyor. Denizli’ye beş yerine dört yıldızlı otel de yapabileceklerini dile getiren Şahinoğlu, maksimum 200 odalı otel düşündüklerini söylüyor.

Sümerpak projesinde açılan davanın reddedildiğini hatırlattığımız Şahinoğlu’na burayı hala alternatifler arasında değerlendirip değerlendirmeyeceklerini sorduğumuzda ise, “Olabilir, burada da yeniden otel düşünebiliriz” cevabını alıyoruz. Dedeman olarak Anadolu’da birçok kentte otel açmayı planladıklarını belirten Şahinoğlu, “Özellikle Anadolu’nun bir-iki kentinde yakın temas içinde olduğumuz, yakında netleşmesini beklediğimiz bir-iki proje var” diyor. (Hürriyet Emlak)

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.