Dedektif gibi otellere sızdılar...

Türkiye'nin turizmde gelirini sürekli artırması rakip ülkeleri harekete geçirdi. İlk 3 ayda ülkemize gelen turist sayısı 4 milyon 219 bine ulaşırken, en büyük rakibimiz İspanya'nın turizmcileri bu başarının sırrını öğrenmek için ajanlığa başladı.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Dedektif gibi otellere sızdılar...
Antalya Cornelia Diamond Golf Resort Genel Müdürü Zafer Alkaya, turizm dünyasında çok ciddi bir pay kapma savaşı olduğunu söyledi. 2012'de İspanya'nın Türkiye'nin en büyük rakibi olduğunu belirten Alkaya, şunları kaydetti: "İspanya ağır sanayi ile yapamayacağını anlayınca tekrar dört elle turizme sarıldı.
Öyle ki, İspanyol turizmciler gizlice otellerimize gelip, neler yaptığımızı takip ederek, inceliyor. Adeta ajanlık yaparak odalarımızı, yemeklerimizi, her şey dahil sistemimizi mercek altına alıyor." Pastadan pay kapmak için İspanyollar'ın her şeyi denediğini anlatan Alkaya, "Fiyatlarını düşürüp daha çok turist çekmeye çalışıyorlar. Rusya'ya çok zor vize verirken, artık vizeleri kolaylaştırıp, bizim en büyük pazarlarımız arasında yer alan Rusya'dan turist kapmaya çalışıyorlar" diye konuştu. (Özlem KAMER TERCANLI / Takvim)

Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.