Dalyan'da turistlere 112 Zodyak botla sağlık hizmeti

Sağlık Bakanlığı tarafından Muğla Dalyan’da hayata geçirilen 112 Zodyak Ambulans Bot, bölgede tatil yapan turistlerin ve yöre halkının hizmetine girdi.

23/08/2023 15:19
Dalyan'da turistlere 112 Zodyak botla sağlık hizmeti

Muğla’nın Ortaca ilçesinin dünyaca ünlü turizm merkezi Dalyan ve Köyceğiz Gölü'nde 112 ekiplerince, “Zodyak Bot ambulans” hizmeti veriliyor. Zodyak Ambulans ekibi denizde yaşanan kazalarda ve tekne yolcuklarında yaşanan sağlık sorunlarına müdahale ediyor.

AMBULANS İSKELEDE BEKLİYOR

Sağlık Bakanlığının Türkiye’de ilk olarak Dalyan’a hayata geçirdiği 112 Ambulans botu Muğla Sağlık Müdürlüğü personeli 3 kişilik sağlık ekibiyle turizm sezonunda 24 saat hizmet veriyor.  4,80 metre boyunda, 50 beygir gücünde motora sahip zodyak ambulans botun acil durumlar için Dalyan Sağlık Ocağı önündeki iskelede hazır bekletiliyor.

BOTLA HASTAYA ULAŞIP İLK MÜDAHALE YAPILIYOR

112 Acil bünyesinde hizmet veren ambulans botun, Dünyaca Ünlü Turizm Merkezi Dalyan'da ve turizm beldesinin karşı kıyısında bulunan Çandır Köyü, İztuzu Kumsalı ve Köyceğiz Gölü'nü kapsayan yaklaşık 12 millik alanda meydana gelen vakalarda ağırlıklı olarak kullanılıyor.

Her gün ambulans botun kontrolünü yapan ekipler, vaka ihbarı geldiğinde harekete geçiyor. Labirent görünümlü sazlıkların arasından hızla ilerleyerek vaka yerine gelen ekipler, hastaya ilk müdahaleyi yaparak bota bindiriyor. Hastayı güvenli bir biçimde iskeleye yanaştıran ekipler, vakanın 112 ambulansı ile hastaneye sevkini sağlıyor.

TÜRKİYE’DE BİR İLK

Sağlık Bakanlığının Muğla Dalyan’da hayata geçirdiği 112 bot ambulans hizmeti bölgede tatil yapan turistlerin ve yöre halkının takdirini kazanmış. Muğla İl Sağlık Müdürü Ali Burak Mülayim, Zodyak Bot ambulans uygulamasının Türkiye’de bir ilk olduğunu belirterek, “Vaka ihbarı sonrasında Zodyak ekibi süratle vakayı alıyor ve kara ambulansı bulunan en yakın noktaya ulaştırıyor. Teknelerde yaşanan sağlık sorunları, denizde yaşanan kazalarda görev yapıyor. Bölgede tatil yapan yerli ve yabancı turistler bu uygulamadan çok memnunlar” diye konuştu.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.