Dalaman’da rafting yasaklandı...

Turistlerin büyük ilgi gösterdiği 13 kilometrelik, sürprizlerle dolu Dalaman Çayı’nda rafting heyecanı artık tarih oldu.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Dalaman’da rafting yasaklandı...

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü, Köyceğiz Kaymakamlığı’na gönderdiği yazıyla, Akköprü Barajı ve HES inşaatının su tutmaya başlaması nedeniyle 30 Mart itibariyle raftingin yasaklandığını duyurdu.

 
Bölge Müdürü H.İbrahim İndap imzalı yazıda, “Rafting Olukgeçen Deresi’nin Dalaman Çayı’na karıştığı noktadan başlayarak Bereket HES’in HES-0 tesislerinin göl alanına kadar mesafede uzmanların da görüşü alınarak rafting sporu yapılabilecektir” denildi.

 

Yazıda, sadece profesyonellerin katılabildiği zorluk derecesi 5 olan R3 parkurunda bu sporun devam ettirilebileceği yer aldı. Bu kararla her yıl 50 bine yakın yerli ve yabancı turistin bıraktığı ortalama 4 milyon lira gelirden olunacağı, raftingçiler tarafından açıklandı. 10 yıllık profesyonel rafting rehberi Recep Güler rafting yapılabilecek parkurun Avrupa’nın en zor parkurlarından biri olduğunu, burada ancak profesyonellerin bu sporu yapabileceğini belirterek, “O parkura yılda 500 kişi geliyor veya gelmiyor. Çünkü risk çok yüksek” dedi. (DHA)

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.