Current World Archeology, Likya’ya 35 sayfa ayırdı...

Current World Archeology (CWA), hazırladığı özel sayıda Türkiye’deki Likya bölgesi ile çevresindeki arkeolojik alanlar hakkında 35 sayfalık bir haber yayınladı.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Current World Archeology, Likya’ya 35 sayfa ayırdı...

Kapağında Likya kaya mezarlarının fotoğrafının yer aldığı dergiyle ilgili açıklama yapan Türkiye’nin Londra Kültür ve Tanıtma Ataşe Yardımcısı Ayşegül Gürgezoğlu, “Dergi, ülkemizin kültürel birikimini gözler önüne sermeye, aynı zamanda kültür turizmi açısından tanıtımına büyük katkı sağlamış olacak” dedi.

 

CWA’nin İngiltere’nin en önemli arkeoloji dergisi olduğunu belirten Gürgezoğlu, derginin Türkiye özel sayısı çıkarmasının çok sayıda okuyucuya ulaşması nedeniyle önemine dikkati çekti. Gürgezoğlu ayrıca dergiyle Türkiye’nin arkeolojik zenginliklerinin ilk kez bir arada okuyucuya sunulduğunu kaydetti.

 

Dergide Efes, Perge, Çatalhöyük gibi bilinen yerlerin yanı sıra daha az tanınan ve yeni kazılmaya başlanan arkeolojik alanlar da okuyucuya tanıtılıyor ve son yıllarda kazılarda çıkarılan önemli eserlere yer veriliyor, UNESCO dünya kültür mirası geçici listesinde bulunan yerlere dikkat çekiliyor.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.