Çorum'da trekking keyfi...

Hitit Yolu projesi başlıyor, turizm gelişecek. Çorum Valiliği tarafından başlatılan ''Hitit Yolu'' projesi ile asırlar öncesinde Hitit kentleri arasında kullanılan yol güzergahları belirlenecek.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Çorum'da trekking keyfi...

Vali Nurullah Çakır, turizmin gelişmesi için Çorum'un her türlü potansiyelini en iyi şekilde değerlendirmek istediklerini söyledi. Bu amaçla doğa yürüyüşü (trekking) meraklılarına da hitap etmeyi amaçladıklarını dile getiren Çakır, projenin tamamlanmasıyla kent turizmine önemli bir katkı sağlanacağını kaydetti.

 

Projeyle tarihi Hitit kentleri olan Şapinuva, Hattuşa ve Alacahöyük ile İncesu Kanyonu arasında asırlar önce kullanılan yol güzergahların belirleneceğini ifade eden Vali Çakır, bölge halkı ve arkeologların bilgisine başvurularak yapılan araştırma sonunda binlerce yıl önce kullanılan yol güzergahlarının günümüze kazandırılacağını kaydetti. Vali Çakır, doğa yürüyüşü meraklısı yerli ve yabancı turistler için, Hitit yollarında tarih ve doğa ile iç içe gezinti imkanı sağlayacaklarını vurguladı.

 

Vali Çakır, daveti üzerine turizm rehberi ve doğa fotoğrafçısı Ersin Demirel ve ekibinin Çorum'a gelerek bölgede çalışmalarını sürdürdüğünü belirterek, İl Özel İdaresi'nden aktarılan parayla yürütülen çalışmalar kapsamında Alacahöyük'ten Boğazkale'ye, oradan Şapinuva'ya yollar belirleneceğini, ayrıca İncesu Kanyonu'nu da proje kapsamına alındığını bildirdi.

 

Turizm rehberi ve doğa fotoğrafçısı Ersin Demirel, Hitit Yolu projesinin tarih, kültür ve doğa turizmini kapsayan bir proje olduğunu vurgulayarak, parkurların işaretlenmesinden sonra Türkiye'nin hatta dünyanın dört bir yanından trekkingcilerin bölgeye geleceğini, bu sayede bölge turizminin önemli ölçüde canlanacağını ifade etti. (AA)

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.