CNR Hostec by Tusid açıldı...

Otel, restoran, gastronomi ve mutfak ekipmanları alanında Avrupa'nın ikinci büyük fuarı olan CNR Hostech by Tusid bugün açıldı.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
CNR Hostec by Tusid açıldı...

TİM Başkanvekili ve İDDMİB Başkanı Tahsin Öztiryaki, “5-10 firma ile başladığımız fuarı bugün Avrupa’nın ikinci en büyük fuarı haline getirdik.” CNR Holding Fuarcılık Grubu CEO’su Cem Şenel, “Danimarka, Norveç, Polonya, İngiltere gibi çok sayıda ülkeden 600 kişilik özel alım heyeti CNR Hostech by Tusid Fuarı’na geliyor.”

Otel, restoran, gastronomi ve mutfak ekipmanları alanında Avrupa'nın ikinci büyük fuarı olan CNR Hostech by Tusid bugün başladı. CNR EXPO Yeşilköy’de 12-16 Mart 2014 tarihleri arasında düzenlenecek fuarın açılışı Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanvekili ve İstanbul Demir ve Demirdışı Metaller İhracatçıları Birliği (İDDMİB) Başkanı Tahsin Öztiryaki, TÜSİD Başkanı Uğur Atalay ve CNR Holding Fuarcılık Grubu CEO’su Cem Şenel’in katılımıyla yapıldı.

Sine Fuarcılık A.Ş tarafından Endüstriyel Mutfak, Çamaşırhane Servis ve İkram Ekipmanları Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TUSİD)  desteğinde düzenlenen fuarın açılış töreninde konuşan Tahsin Öztiryaki, “5-10 firma ile başladığımız fuarı bugün Avrupa’nın ikinci en büyük fuarı haline getirdik” dedi. Öztiryaki, TİM’in 2023 yılında hedeflediği 500 milyar dolarlık ihracat hedefini hatırlatarak şöyle konuştu: “Bu hedefe İDDMİB olarak 25 milyar dolar ihracat desteği sağlamayı hedefliyoruz. Bunun 8-9 milyar doları endüstriyel mutfaktan gelecek. Bu fuarı düzenlememizdeki en büyük etkenlerden biri de bu hedefe destek sağlamak.”
 
Turizme 1 milyar dolarlık destek
 
Endüstriyel mutfak sektörünün turizm sektörüne olan katkısına da değinen Tahsin Öztiryaki, “1980’lerde başlayan turizm hamlesi bizim sektörü de yukarılara taşıdı. İki sektör karşılıklı birbirine fayda sağladı. Bugün endüstriyel mutfak sektörü turizme 1 milyar dolar katkı sağlıyor” diye konuştu. TÜSİD Başkanı Uğur Atalay da fuarın büyüklüğüne dikkat çekerek, 10 yıllık bir çalışmanın sonucunda Hostec by Tusid Fuarı’nı dünyanın gıpta ettiği bir fuar haline dönüştürdük dedi.
 
600 kişilik alım heyeti
 
Sektörün 21. kez bir araya geldiğini belirten CNR Holding CEO’su Cem Şenel ise şöyle konuştu: “Fuarımızı 60 bin metrekare alanda 500’ün üzerinde firmanın katılımıyla düzenliyoruz. Danimarka, Azerbaycan, Belçika, Arabistan, Tunus, İngiltere, İspanya gibi çok sayıda ülkeden 600 kişilik alım heyeti Hostech by Tusid’e gelecek.”
 
50 bin ziyaretçinin hedeflendiği fuarın katılımcı firmalarından bazıları şöyle: Inoksan,Winterhalter, Atalay, Elektrolux, Empero, Industrio, Kayalar Plastik,  istanbul Makpa, Rational Firinlar,  Erenil, Fagor, Jumbo, Tripa, Tolon, Tolkar, Miele, Kromluks, Alveo, Mundo Mutfak, Kapp, Özen Tasarim, Homatex, Seleks porselen.

 

  


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.