Cinayet turizmi...

ABD'nin 35. Başkanı John F. Kennedy ile ünlü modacı Gianni Versace'nin öldürüldükleri yerler milyonlarca dolarlık turizm girdisine dönüştürüldü.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Cinayet turizmi...

Dallas'a yaptığı ziyarette şehir turu sırasında, Teksas Okul Kitapları Deposunun 6. katındaki pencereden Lee Harvey Oswald tarafından keskin nişancı tüfeğiyle 1963'te öldürülen ABD Başkanı Kennedy'nin vurulduğu kitap deposu, Dallas Valiliğince satın alınmasının ardından özel bir vakfa kiralanarak 1990 yılında altıncı katı, 2002 yılında da yedinci katı müze haline dönüştürüldü.

 

Müzede, Oswald'ın Başkanı vurduğu altıncı kattaki pencerenin önü ve çevresindeki kitap kutuları aynen muhafaza edilerek ziyaretçilere gösteriliyor. Altıncı Kat Müzesi olarak isimlendirilen müzeye girmek için 25 dolar ödeyen ziyaretçiler, Kennedy'nin vurulduğu caddeyi aynı açıdan görebiliyor. Yılda 350 bin kişinin ziyaret ettiği müzenin yıllık gelirinin 10 milyon doları aştığı kaydedildi.

 

EVİ OTEL VE RESTORAN OLUYOR...

 

Ünlü modacı Gianni Versace'nin 1997 yılında Miami'de bir sabah yürüyüşü sonrası kapısında öldürüldüğü Versace Malikanesi de 2008'de ziyarete açılmasının ardından ünlü tatil beldesi South Beach'e gelenlerin en çok uğradığı yerlerden biri haline geldi. Modacının öldürülmesinin ardından Versace Malikanesi olarak anılmaya başlanan Casa Casuarina Malikanesine girip ünlü modacının hayatını geçirdiği odaları, salonu ve havuzu görmek isteyenler kişi başına 65 dolar ödüyor. 2001 yılında yatırımcı Peter Loftin tarafından 19 milyon dolara satın alınan ve daha sonra kişi başına 65 dolar karşılığı halkın ziyaretine açılan, bahçesindeki havuzuyla ünlü 10 odalı binada şu sıralar otel ve restoran için yenileme çalışmaları devam ediyor.

AA

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.