Çin'den yurtdışına çıkışlar yüzde 50 artacak

i21 Grubu tarafından yakın zamanda Dubai'de düzenlenen bir seminerde, Çin'e giden turist sayısının 2023'e göre yüzde 50 artışla 2024 yılında 140 milyona ulaşmasının beklendiği ve Orta Doğu'ya seyahat edenlerin sayısında büyük bir artış olduğu ortaya çıktı.

07/06/2024 12:43
Çin'den yurtdışına çıkışlar yüzde 50 artacak

 

Çin Turizm Akademisi'ne göre, 2024'ün ilk çeyreği itibarıyla Çin'deki yerli gezgin sayısı 180 milyona ulaştı. Seminerde, Orta Doğu'ya giden Çinli gezgin sayısının şimdiden Kovid öncesi seviyelere göre yüzde 100 artış gösterdiği duyuldu.

Çin Turizm Akademisi'ne göre, 2024'ün ilk çeyreği itibarıyla Çin'de iç pazarda seyahate çıkanların sayısı 180 milyona ulaştı.

Çinli turist profili değişiyor

Bu arada yurtdışına çıkan Çinlilerin yüzde 56'sının kadın olduğuna dikkat çekilerek Çinli turist profilinin değiştiği belirtiliyor. Bu kapsamda gezginlerin ortalama yaşının düşmeye başladığı, kalış süresi artıyor. Organizatörler tarafından yapılan açıklamada, onların sadece alışveriş yapmak ve çöl deneyimi yaşamakla kalmayıp aynı zamanda daha derin deneyimlerin tadını çıkardıkları belirtiliyor.

i21 Group CEO'su Alexander Glos "Çin, yaklaşık 120 Trilyon Dolarlık ekonomisiyle bugün dünyanın en hızlı büyüyen ekonomilerinden biri" dedi. Turizmgazetesi'nde yer alan habere göre, Glos, Satın Alma Gücü Paritesinin (PPP) önemine dikkat çekerek, şunları söyledi: "Çin, SAGP açısından dünyanın en büyük ülkesi.

Seyahat için bu, tüketici harcanabilir gelirine dönüşüyor. Bu, bir Çinlinin Avrupa ve Kuzey Amerika'daki birinin harcanabilir ortalama geliri neredeyse iki katı” Qunar platformunun istatistiklerine göre Çinli gezginler 2023'te 125 ülke ve 1.700 destinasyonu ziyaret etti.

Harcamada Çin yine ilk sırada

Bu aradaDünya Seyahat ve Turizm Konseyi'nin verilerine göre Çinli tatilciler bu yıl uluslararası seyahatlere 1,8 Trilyon Yuan (250 Milyar Dolar) harcayacak; bu rakam 2019'a göre yaklaşık yüzde 10 daha fazla. Böylece Çin pandemi öncesi olduğu gibi yine dünyanın en çok turizm harcaması yapan ülkesi olacak.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.