Çin, 5 ülkeye vizeyi kaldırdı

Çin hükümeti, bazı Avrupa Birliği (AB) ülkelerinin ve Malezya vatandaşlarının belirli bir süre için vizesiz seyahat edebileceğini duyurdu.

26/11/2023 23:31
Çin, 5 ülkeye vizeyi kaldırdı

Çin hükümeti, bazı Avrupa Birliği (AB) ülkelerinin ve Malezya vatandaşlarının belirli bir süre için vizesiz seyahat edebileceğini duyurdu. Asya ülkesi, sıkı koronavirüs tedbirlerinin ardından turizm sektörünü canlandırmak için son aylarda adımlar atıyor.

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mao Ning, Fransız, Alman, İtalyan, Hollandalı, İspanyol ve Malezya vatandaşlarının 1 Aralık'tan itibaren bir yıl boyunca ülkeye gelebileceklerini söyledi. Airporthaber'in aktardığına göre sözcü Mao, "Çin, deneme amaçlı olarak daha fazla ülkeye tek taraflı vizesiz politika uygulamaya karar verdi." dedi.

Listedeki 5 AB ülkesi

Mao, "Bu politika, Fransa, Almanya, İtalya, Hollanda, İspanya ve Malezya olmak üzere 6 ülkeden normal pasaport sahibi yolculara vizesiz uygulamanın genişletilmesini içeriyor." ifadesini kullandı.

Adı geçen ülkelerden vatandaşların iş, turizm, aile ziyareti ve transit amaçlı olarak 15 günden fazla kalamayacaklarına dikkat çekildi.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.