Çifte rezervasyona büyük ceza geldi

Müşteriye çifte rezervasyon yapan otellere, çifte rezervasyonun söz konusu olduğu her bir oda için 8 Bin 500 Lira para cezası uygulanacak.

15/05/2019 21:28
Çifte rezervasyona büyük ceza geldi

Turizmde yeni sezon başlarken, sektöre uygulanacak cezalar da yeni baştan düzenleniyor. Müşteriye çifte rezervasyon yapan otellere, çifte rezervasyonun söz konusu olduğu her bir oda için 8 Bin 500 Lira para cezası uygulanacak.

Habertürk'ten Ahmet Kıvanç'ın haberine göre, AK Parti Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız ve bir grup milletvekilinin imzasıyla TBMM Başkanlığı'na sunulan Turizm Teşvik Kanunu'nda değişiklik yapılmasına ilişkin kanun teklifinde, sektörde uygulanacak para cezaları yeniden düzenleniyor. Yerli ve yabancı turistleri en çok mağdur eden çifte rezervasyona ağır yaptırımlar uygulanacak.

CEZALAR ARTIRILACAK

Teklife göre, uygulamada yaşanan tereddütleri gidermek amacıyla cezai müeyyidelerde değişiklik yapılacak. Deniz turizmi araçlarının belge sahiplerine, kanunda belirtilen koşullara uymamaları halinde uyarı ve idari para cezası verilebilecek.

Deniz turizmi araçları dahil turizm belgeli işletmelerin, mevzuata aykırı eksikliğin giderilmesi için yapılan uyarıya uymaması durumunda, 8 Bin 500 Lira ile 14 Bin Lira arasında para cezası uygulanacak. Müşteriye taahhüt edilen hizmeti vermeyen veya eksik verenler 8 Bin 500 Lira cezaya çarptırılacak.

HER BİR ODA İÇİN 8 BİN 500 LİRA PARA CEZASI

İşletme tarafından taahhüt edilmesine rağmen, çifte rezervasyon dolayısıyla  konaklama tesislerinde müşterinin konaklatılmaması durumunda, hizmetin sağlanamadığı her bir oda için 8 Bin 500 Lira para cezası uygulanacak.

Onaylı fiyat tarifelerinin üzerinde fiyat uygulanması halinde, fazladan alınan ücretin yirmi katı tutarında para cezası verilecek. Bakanlıktan izinsiz yatırım veya işletmenin devredilmesi, kiralanması durumunda da 8 Bin 500 Lira ceza verilecek. Cezalar her yıl yeniden değerleme oranında artırılacak.

TURİZM BÖLGELERİNDE ALT YAPIYI BAKANLIK YAPACAK

Turizm bölgelerinde yol, su, kanalizasyon, atık su arıtma tesisi, katı atık bertaraf tesisi gibi altyapı yatırımları Kültür ve Turizm Bakanlığı’nca gerçekleştirilecek. Başka kamu kurum ve kuruluşlarınca yapılanlar da gerekmesi halinde bakanlık tarafından devralınacak. Bakanlık devraldığı tesisleri kendi işletebileceği gibi, başkalarına işlettirebilecek.

ORMANLIK ALANLARDA TESİS YETKİSİ

Ormanlık alanlar üzerinde bulunan tesislerden konaklama amaçlı kullanılması mümkün olanlar ile mesire yerleri içindeki her tür konaklama tesislerinin tahsis yetkisi Kültür ve Turizm Bakanlığı’na verilecek. Bu tür yerlerin yatırımcılara tahsis yetkisi Kültür ve Turizm Bakanlığı’nda olacak.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.