ÇEŞTOB Başkanı Yakup Demir, Bali’de tatil köyü kuruyor

Çeşme Turistik Otelciler Birliği (ÇEŞTOB) Başkanı Yakup Demir kendisinin de Bali’de turistik tesis yatırımı yaptığını belirterek, “Bali’de her gün bir Türk iş insanı, şirket kuruyor. Son yıllarda Türk turizmcilerin kazancında ciddi düşüşler oldu. Çünkü maliyetler çok arttı, personel giderleri arttı, vergi yükü dayanılmaz boylara ulaştı. Dolayısıyla ciromuz yüzde 15-10’a geriledi” dedi.

20/02/2024 13:05
ÇEŞTOB Başkanı Yakup Demir, Bali’de tatil köyü kuruyor

Girdi maliyetlerinin yüksekliği, vergi yükü ve personel giderinin yüksekliği gerekçeleriyle ülkede iş yapmak istemeyen Türk yatırımcılar, gözlerini Uzakdoğu’ya dikti.

Ege’de Sonsöz gazetesinden Muhittin Akbel’in haberine göre, Çeşme Turistik Otelciler Birliği (ÇEŞTOB) Başkanı Yakup Demir kendisinin de Bali’de turistik tesis yatırımı yaptığını belirterek, “Bali’de her gün bir Türk iş insanı, şirket kuruyor. Son yıllarda Türk turizmcilerin kazancında ciddi düşüşler oldu. Çünkü maliyetler çok arttı, personel giderleri arttı, vergi yükü dayanılmaz boylara ulaştı. Dolayısıyla ciromuz yüzde 15-10’a geriledi” dedi.

"Bali'de devlet yatırımcıya çok güzel imkanlar sunuyor"

Bu şartlarda yurtdışında yatırım için yer arayışlarında bulunduğunu ve Bali’de karar kıldığını anlatan Yakup Demir, şu değerlendirmelerde bulundu: “22 villadan oluşan bir tatil köyüne yatırım yapıyorum bir ortağımla birlikte. Burada 12 ay turizm var, 12 ay güneş var. Bali, Endonezya’nın bir adası ama  daha çok biliniyor. Bu ülkedeki turistik tesislerin doluluk oranı, yüzde 80-90 arasında. Bali’deki işçi giderleri, Türkiye’deki işçi maliyetinin neredeyse üçte biri kadar.

Devlet yatırımcıya çok güzel imkanlar sunuyor. Bali’ye 10 yıl önce gittiğimde Dolar neyse, bugün de aynı fiyatta. Raflardaki gıda ürünleri başta olmak üzere pek çok eşya fiyatlarında en küçük bir artma olmuyor. Bali’yi övmek istemiyorum ama bu gerçekleri de söylemem lazım.”


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.