Çeşme ve Alaçatı İçin Bir Fikrim Var...

Son yıllarda Türkiye'nin en gözde tatil beldesi Çeşme'yi daha ileri götürecek olan fikir yarışması, sonuçlandı.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Çeşme ve Alaçatı İçin Bir Fikrim Var...

Çeşme Turistik Otelciler Birliği'nin (ÇEŞTOB) 6 ay önce açtığı 'Çeşme ve Alaçatı İçin Bir Fikrim Var' adlı yarışmanın danışma kurulu dün toplandı. Saat 13.00'de Kaya Thermal Convention'da, ÇEŞTOB Yönetim Kurulu Başkanı Veysi Öncel ve Yeni Asır Genel Yayın Yönetmeni Şebnem Bursalı başkanlığındaki danışma kurulu birbirinden ilginç yaklaşık 2 bin 500 fikir içinden ilk etapta 20 fikri belirledi. Bu fikirler arasında daha sonra belirlenecek 5 fikir, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik ve ilgili bakanların katılacağı bir kokteyl ile kamuoyuna açıklanacak.

ÇEŞTOB Yönetim Kurulu Başkanı Veysi Öncel, Çeşme'nin geleceği için 7 aydır sürdürdükleri çalışmanın sona geldiğini söyledi. Öncel, bugün yapacakları danışma kurulu toplantısında kendilerine ulaşan 2 bin 500 fikir arasından seçilen 100 fikrin değerlendirildiğini söyledi.

Öncel, "Ayrıca ÇEŞTOB tarafından Yıldızburnu'ndaki sıcak suyun turizme kazandırılması, Eşekadası'nın turizme açılması, Eritrai Şarap Köyü ve Ildır projelerinin mimari ve görsel açıdan sunumu yapılacak. Danışma kurulu bize ulaşan birbirinden ilginç fikirler arasından ilk 20 fikri belirledi. Bu fikirler ilgili bakanlıklara, belediyelere ve birimlere bildirilecek. Daha sonra belirlenecek bir günde Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik ve yetkili bakanların katılacağı bir kokteyl ile ilk 5 fikre ödül verilecek" dedi.

Çeşme için fikirlerin belirleneceği danışma kurulunda politik kimlikleri taşıyanların yer almadığını ifade eden Öncel, Çeşme'de yaşayan esnafın, işadamlarının, turizmcilerin, basın temsilcilerinin ve öğretim üyelerinin bir araya gelerek fikirleri değerlendireceğini söyledi.

Öncel, "Çeşme'nin geleceği için çok önemli bir çalışma. 7 aydır bu yarışmanın altyapısını hazırlıyoruz. Katılım çok iyiydi. Halka indik, okullarda ve üniversitelerde konuyu işledik. Halka mikrofon uzattık, insanların görüşlerini aldık. Bu fikirler Çeşme'nin geleceği için çok önemli projelere yol açacak. Hazırlayacağımız fikirler dosyası da yerel belediyeler için iyi bir ev ödevi olacak" diye konuştu.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.