Çeşme ‘Pahalı’ algısından şikayetçi

Çeşme Turistik Otelciler Birliği Başkanı Yakup Demir, “Çeşme’de bir pahalı algısı var. Çeşme’deki pahalı algısını biz azaltmaya çalışıyoruz" dedi.

11/07/2019 10:04
Çeşme ‘Pahalı’ algısından şikayetçi

Çeşme Turistik Otelciler Birliği Başkanı Yakup Demir, “Çeşme’de bir pahalı algısı var. Çeşme’deki pahalı algısını biz azaltmaya çalışıyoruz. Türkiye’de alkol biraz fiyat dengesini bozuyor. Alkoldeki vergi turizm destinasyonlarında farklı düzenlenmeli. Belki de Çeşme pahalı değil de alkol pahalı demek lazım. Avrupa Birliği ülkeleri bunu gayet iyi çözmüş” dedi.

ÇEŞME PAHALI DEĞİL

Turizmde seçimlerin ardından beklenen turizm hareketliliğinin yaşanmadığını belirten Demir, “Türkiye’de çok büyük bir kültür turizmi yok bunun için deniz kum güneş başlayınca turizm hareketlenir. Seçimler ve ardından tekrarlanan seçimlerin ardından bir hareketlenme beklentimiz vardı ancak umduğumuzu bulamadık. Turizm insan ruhuna bağlı bir sektör, zorlanarak tatil yapılmıyor, moralimiz iyi ise tatil yapıyoruz.

Kötü geçen bir dönemin ardından kapıyı çarpıp tatile gitmiyoruz. Azıcık bir ekonomik sıkıntı hemen tatili etkiliyor, insanlar tatile gitmiyor. Eskiden biz İzmir’e geldiğimizde İzmir boşalmış, sokaklar rahat olurdu. Şimdi ise yazları İzmir’e geldiğimizde her yer dolu oluyor, tatile gitmiyor insanlar. Bizim hedef kitlemiz İstanbul aslında ama İstanbul’da aynı şekilde hala dolu. Yazın insanların İstanbul’da durmaması gerekiyor ama beklediğimiz gibi olmadı” dedi.

SİYASİ VE ULUSLARARASI GELİŞMELER TURİZM İMAJINI ETKİLİYOR

Ülkemizde gerçekleşen uluslararası gelişmelerin turizm imajını doğrudan etkilediğini ifade eden Demir, “Geçen yıl aralık ayında Antalya acentelere satışı durdurma kararı aldı çünkü yurt dışı tatilciye kapıları açmıştı ancak sonradan onunda dış pazarla beklediği olmayınca kapıları öyle bir açtı ki insanlar o bölgeye akın etti.

Bakın Avrupa Birliği Akdeniz’deki faaliyetlerden dolayı Türkiye’ye yaptırım uygulamayı düşünüyor. Bu tip gelişmeler Avrupa’da Türkiye’ye olumsuz bir imaj veriyor. Türkiye’deki bu ekonomik verilere ve yaptırım konuşmalarına üzülüyoruz tabii. Yani cirolarımızın yüzde 85’ini bu tarihlerde yapıyoruz ama bunu karşılayamazsak başka sektörümüz yok Türkiye’de bunu kaldırabilecek. Bakanlarımızın bunu çözmek için bir şeyler yapması gerekir” diye konuştu.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.