Cem Ertunç ve ekibi ilk filmleri 'Tek Yön' ile Hollywood’da ödülleri topladı

İzmirli Cem Ertunç ve ekibi, filmleri Tek Yön ile California’da düzenlenen Idyllwild Film Festivali'nden üç ödül ile döndü.

04/04/2024 00:14
Cem Ertunç ve ekibi ilk filmleri 'Tek Yön' ile Hollywood’da ödülleri topladı

Ağustos 2022'de İzmir’de çekilen $1,500 bütçeli film Tek Yön, 10 Mart’ta Idyllwild Film Festivali’nde En İyi Uluslararası Film, En İyi Sinematografi - Uzun Film ve Roger Taylor En İyi Orijinal Müzik - Uzun Film ödüllerini kazandı.

İzmirli yönetmen ve yapımcı Cem Ertunç festivale konuk olup izleyenlerin sorularını yanıtladı. Tek Yön’ün gösterdiği uluslararası başarı ve takdir bütün ekibi gururlandırdı. Tek Yön, Idyllwild Film Festivali'ndeki yedi adaylıklarından üçünü kazanarak ülkemizi ve İzmir halkını California’da temsil etti.

Film Özeti:

Başrollerinde Kenan Berkay Dabakoğlu ve Mert Ülker’in yer aldığı bu aksiyon/drama, geçmişteki hatalarından kaçmaya çalışırken arkadaşlarını az paralar karşılığında gezdiren yalnız bir korsan taksi şoförü Rüzgar'ı konu alıyor. Yılın en büyük partisinin olduğu gece, en yakın arkadaşı Koray'la birlikte iki yabancıyı yolcu alırlar. Tehlikeli bu yabancılar, Rüzgar'ın güvenliğini tehdit edince Rüzgar onları gidecekleri yere götürmeye söz verir. Herkes konuma yaklaştıkça daha da gerginleşirken Rüzgar gerilimi minimumda tutmak zorunda.

Hayatta kalmak ve sağ salim geri dönmek için Rüzgar'ın tüm kararlılığı ve gücü gerekecek, ancak tüm iradesine rağmen herkesin onu düşmeye zorladığı geceyi bitirebilecek mi?

Festival Hakkında:

Idyllwild Uluslararası Sinema Festivali, hem stüdyo hem de bağımsız filmde yükselen yetenekleri sergilemeye adanmıştır. Amacımız, yükselen yönetmenlere bağımsız sinema yapımını destekleyen bir ortamda çalışmalarını ilerletme ve tanıtma fırsatı sunmak için endüstri profesyonelleri ile bağlantı kurabilecekleri bir platform sağlamaktır.

Kirchhoff Productions:

2016 yılında toplanan Kirchoff Productions; sektörüne birlikte adım atan iki isim, Cem Ertunç ve Kenan Berkay Dabakoğlu, tarafından kuruldu. İlk işbirlikleri 2016 yılına dayanıyor ve 2023 yılında ilk uzun metrajlı filmlerini tamamladılar. Kirchhoff Productions adı altında neredeyse her film projelerini birlikte gerçekleştirerek uzun bir geçmişe sahipler.

Bu uzun süreç, ortaklıklarını daha da değerli kıldı. Yönetmenlik koltuğunda oturan Cem Ertunç, filmin yönetmenliğini üstlenirken, Berkay ise senaryo yazımında ve oyunculukta önemli roller üstlendi. Kirchhoff Productions ile birlikte izleyicilere kendilerine özgü bir sinematik deneyim sunma kararlılıklarıyla tanınıyorlar.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.