ÇATOD geleceğin turizmcileriyle buluştu

Çanakkale Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Derneği (ÇATOD) ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Turizm Fakültesi Çanakkale turizminde iş, staj fırsatları söyleşisi gerçekleştirildi.

21/10/2021 12:29
ÇATOD geleceğin turizmcileriyle buluştu

Çanakkale turizminde iş staj fırsatları söyleşisi düzenlendi. Çanakkale Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Derneği -ÇATOD ile Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi – ÇOMÜ Turizm Fakültesi İşbirliği Protokolü kapsamında gerçekleştirilen söyleşiye ÇOMÜ Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Boz, Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Erol Duran, Turizm İşletmeciliği Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Tülay Güzel, ÇATOD Başkanı Armağan Aydeğer, Başkan Yardımcısı Nilgün Gökser, Yönetim Kurulu Üyeleri Serhat Koçarslan, Koray Özcan ve Turizm Fakültesi öğrencileri katıldı.

ÇATOD Başkanı Armağan Aydeğer tüm katılımcılara Çanakkale Turizm faaliyet alanlarının mevcut durumu, potansiyeli, işletmelerin genel profili, sektörün çalışanlardan beklentileri, dünyada turizm sektöründeki değişim, pandemi ile değişen misafir beklentileri ve öncelikleri, “ÇATOD ÇOMÜ İş Havuzu” uygulamasının detaylarını sundu.

KAZANAN HEM SEKTÖR, HEM DE ÖĞRENCİLERİMİZ OLACAKTIR

Başkan Armağan Aydeğer “ÇOMÜ Turizm Fakültemiz ile süregelen verimli işbirliğimizi çok önemsiyoruz. Turizm yatırımlarımızın nitelikli iş gücü olmadan hiçbir değeri ve anlamı bulunmamaktadır. Bu anlayışlar ÇOMÜ Turizm Fakültemizde eğitim gören tüm öğrencilerimizin Çanakkale Turizmine kazandırılması için ÇATOD olarak tüm imkânlarımızı seferber etmeye hazırız. Bu kapsamda ÇATOD – ÇOMÜ Dijital İş Havuzu Projemizi hayata geçirdik. Öğrencilerimiz ÇATOD otellerinde kısmi zamanlı, tam zamanlı, günlük ve staj çalışma imkânları ile ilgili bilgilere bu vasıta ile anlık olarak erişim sağlayabilecekler. Bu amaçla kurulan whatsapp iletişim hattımız ve sosyal medya hesaplarımızda tüm fırsatlar anlık olarak yayınlanacaktır.

Amacımız turizm alanında en yüksek istihdam kaynağı olan konaklama sektörümüzün nitelikli iş gücüne ulaşmasını sağlarken, öğrencilerimizin bu imkânlara kolay ve hızlı erişimini sağlamak, sektör ile bağlarını güçlendirerek eğitim ve eğitim sonrası kariyer hayatlarına katkı sağlamaktır. Burada sürdürülebilir bir başarı elde edebilirsek, kazanan hem sektör, hem Çanakkale, hem öğrencimiz hem de üniversitemiz olacaktır’ dedi.

ÇATOD Başkan Yardımcısı Nilgün Gökser, Yönetim Kurulu Üyeleri Serhat Koçarslan ve Koray Özcan öğrencilere sektörün beklenti ve ihtiyaçlarını belirtirken, ÇATOD olarak bu süreçte yanlarında olduğunu belirtti. (Kaynak: canakkalekalem.com)


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.