Cari açığı turizm kapatıyor...

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Türkiye'nin turizmde dünyada ilk 7 arasına girmeyi başardığını ve her yıl turist ağırlamada rekor kırdığını kaydetti.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Cari açığı turizm kapatıyor...

Antalya'nın geçen yıl 11 milyon turist ağırladığını hatırlatan Hisarcıklıoğlu, illere ayrılan bütçeler konusunda bu tür hususlara da özen gösterilmesi gerektiğini belirtti. Buna göre Antalya'ya ayrılan bütçenin daha fazla olması gerektiğini dile getiren Hisarcıklıoğlu, ''Bütçe, ağırlanan turiste göre ayarlanırsa Antalya bir cennet olur'' dedi.

Slovakya'nın Antalya Fahri Konsolosluğu açıldı. Açılış töreninde konuşan TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu Turizm sektörünün cari açığın büyümesine engel olduğunun altını çizerek, ''Eğer turizm sektörü oluşmamış olsaydı şuanda cari açığımız yüzde 25 daha fazla olacaktı. Bugün bunu kapatan turizm sektörüdür'' dedi. 

Rifat Hisarcıklıoğlu, turizm sektörünün Türkiye için önemli olduğunu belirterek, ''Eğer turizm sektörü oluşmamış olsaydı şuanda cari açığımız yüzde 25 daha fazla olacaktı. Bugün bunu kapatan turizm sektörüdür'' dedi.
 
Hisarcıklıoğlu, Manavgat'ta düzenlenen Slovakya'nın Antalya Fahri Konsolosluğu açılış töreninde, Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şükrü Vural'ın fahri konsolos olarak belirlenmesinden dolayı mutluluk duyduklarını belirtti. 

 

Ancak hala Türkiye'nin sahip olduğu potansiyeli kullanamadığını ifade eden Hisarcıklıoğlu, ''İspanya'nın kıyı şeridi bizden daha az ama her yıl 55 milyon turist ağırlıyor. Sadece Antalya'nın sahil şeridine bakıldığında ise Antalya'nın yılda 40 milyon turist ağırlaması gerekiyor. Antalya kendine İspanya'yı geçmeyi hedef olarak koymalı'' diye konuştu. 

Devletin turizm sektörünü öncelikli sektör olarak değerlendirmesi gerektiğini vurgulayan Hisarcıklıoğlu, turizmin tamamen ihracat yaptığını, ülke ekonomisine katkı sağladığını belirtti.Turizm sektörünün Türkiye için önemli olduğunu belirten Hisarcıklıoğlu, ''Eğer turizm sektörü oluşmamış olsaydı şuanda cari açığımız yüzde 25 daha fazla olacaktı. Bugün bunu kapatan turizm sektörüdür'' dedi.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.