Çanakkale EXPOTROIA Turizm Fuarı açıldı

Çanakkale'de bu yıl ikincisi gerçekleştirilen 'EXPOTROIA' Çanakkale Turizm ve Ticaret Fuarı açıldı. Fuar, 18 Mayıs'a kadar devam edecek.

31/12/2019 23:40
Çanakkale EXPOTROIA Turizm Fuarı açıldı

Çanakkale Sanayicileri ve İş Adamları Derneği ile Çanakkale Valiliği, Çanakkale Belediyesi, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Ticaret Ve Sanayi Odası, Ticaret Borsası ve Güney Marmara Kalkınma Ajansı katkılarıyla düzenlenen 'EXPOTROIA', Çanakkale Ticaret Ve Sanayi Odası Kongre ve Fuar Merkezi'nde açıldı.

18 Mayıs'a kadar devam edecek olan EXPOTROIA Çanakkale Turizm ve Ticaret Fuarına da, birçok ithalatçı, dağıtımcı ve üreticiden oluşan firmaların yanı sıra gıda ürünleri, turizm sektörü, tarım ürünleri, mobilya, ekipman, tekstil, otel ve restoran, maden-seramik ve otomotiv sektörü temsilcileri yer alıyor.

Çanakkale Valisi Ahmet Çınar, "Türkiye'nin büyük devlet olma yolunda geçmişteki o misyonu, büyük imparatorluk tecrübeleriyle çok emin adımlarla dünya sahnesindeki yerini aldı. Sermaye birikimi oldu, çok şükür zenginleştik. Artık devletin etkinliğinin azaldığı, devletin ekonomik alanlardaki faaliyetlerden çekilmeye başladığı bir döneme girdik. Bunun çok da hızlı olması gerektiğini düşünüyorum" dedi.

Çanakkale Sanayiciler ve İşadamları Derneği Başkanı Erdal Akarsu, "Bu yıl ikincisini gerçekleştirdikleri EXPOTROIA Çanakkale Turizm ve Ticaret Fuarını gelecek yıllarda uluslar arası hale getirerek, Çanakkale'yi tüm dünyaya tanıtmayı hedefliyoruz"diye konuştu.

Konuşmaların ardından fuarın açılışı yapıldı. EXPOTROIA Çanakkale Turizm ve Ticaret fuarına Türkiye ve komşu ülkelerden yaklaşık 15 bin kişinin katılması bekleniyor. Açılış törenine, Vali Ahmet Çınar, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Aydın Şirin, Cumhuriyet Başsavcısı Salih Çokal, Belediye Başkan Vekili Celal Karakaş, Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Onatça, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner, Ak Parti Çanakkale Milletvekili Mehmet Daniş, CHP Çanakkale Milletvekili Serdar Soydan, oda temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.