Bursa'nın yeni hedefi, 55 yaş üstü turistler...

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Güney Marmara Bölgesel Yürütme Kurulu (BYK) Başkanı Mehmet Akkuş, turizmde asıl hedef kitlenin üçüncü nesil olarak bilinen 55 yaş üstü grup olduğunu söyledi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Bursa'nın yeni hedefi, 55 yaş üstü turistler...
Akkuş, Türkiye’nin turizm gelirleri sıralamasında ilk 10 ülke arasında yer aldığını belirterek, mevcut turizm potansiyeli dikkate alındığında bunun daha üst seviyelere çıkarılması gerektiğini kaydetti. Bu potansiyelin harekete geçirilmesi için 2009 yılında tanıtım faaliyetlerinin yanı sıra her türlü teşvik ve kamu kurumları ile işbirliği içinde yoğun bir çaba harcandığını belirten Akkuş, turizmde asıl hedef kitlenin üçüncü nesil olarak bilinen 55 yaş üstü grup olduğuna dikkat çekti.
 
Akkuş, bu kitlenin de özellikle sağlık, termal, kültür ve eğitim alanlarına ilgili olduğunu, Bursa’nın da bu yönden önemli bir potansiyel taşıdığını söyledi. Kendine özgü tarihsel dokusu ve doğal zenginlikleri ile 55 yaş üstü turist profiline en iyi hitap edecek nadir kentlerden birisinin Bursa olduğunu ve acilen bu yönde çalışmalara ihtiyaç duyulduğunu vurguladı.

 

Akkuş, şöyle konuştu: “Bursa, termal kaynakları, İçmeler, Çekirge, Oylat, Tümbüldek, Gemlik, Ağaçhisar, Sadağı Kaplıcaları, doğa yürüyüş parkurları, Uludağ’a özgü kelebek ve dağ çiçeklerini gözlemleme imkanı, buzul gölleri, Ayvaini Mağarası’na mahsus damlataşları, yayla ve şelaleleri ile turizmde gösterdiği başarısını 55 yaş üstüne yönelik turizmle de perçinlemelidir.”

 

Bursa’da 2003 yılında 389 bin 662 olan yerli ve yabancı turist sayısının son verilere göre 451 bin 738′e çıktığını ifade eden Akkuş, turizm yatırımı işletme belgeli tesis sayısının 68′e, oda sayısının 4 bin 477′ye yatak sayısının da 9 bin 303′e ulaştığını kaydetti.

 

Avrupalı seçkin hedefler pilot projesi kapsamında 2008 yılında Cumalıkızık köyü, 2009 yılında da Uluabat Gölü Sulak Alanı’nın finalist olmaya hak kazandığını belirten Akkuş, ayrıca “Bursa ve Cumalıkızık Osmanlı Kentsel ve Kırsal Yerleşimleri”nin 2000 yılında Dünya Miras Merkezi’nce kabul edilen geçici listede bulunduğunu anımsattı. Akkuş, Bursa’da turizmin geliştirilmesi için sektördeki herkese önemli görevler düştüğünü sözlerine ekledi. (CİHAN)


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.