Bursa, kendi kanatlarıyla uçacak...

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa Skal Kulüp Başkanı Hasan Eker ve Yönetim Kurulu üyeleri Ersin Yazıcı ve Meltem Işık Mısırlıoğlu'nu kabul etti.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Bursa, kendi kanatlarıyla uçacak...

Bursa Havayolları'nın konuşulduğu ziyarette, Bursa Skal Kulüp'ün kasım ayında, Bursa'da düzenlemeye hazırlandığı turizm zirvesi ve turizmin geliştirilmesi için nelerin yapılabileceği konuşuldu.

Bursa'da kurulması tartışılan havayolu şirketi hakkında konuşan Başkan Altepe, ancak yerli kaynaklara dayandırılan ve halk tarafından sahiplenilen bir şirketin Bursa'da başarılı olabileceğini söyledi.

Bursa dışından gelen firmaların kar marjı daha yüksek yerleri anında tercih ettiğini ve uçuş hatlarını bu bölgelere kaydırdığını belirten Başkan Altepe, "Bunun örneklerini, daha önce Yenişehir Havaalanı'nı uçuş noktası olarak belirleyen Türk Hava Yolları ve Sunexpress firmalarında yaşadık. Yüzde 10 daha fazla kar marjı bile bu firmaları etkiledi ve uçuş noktalarını Bursa'dan Antalya'ya çektiler”

“Onun için Bursa'ya kurulacak havayolu, ne olursa olsun kim kurarsa kursun yüzde 100 Bursa'ya dayanmalı. İsmi Bursa, personeli Bursalı olmalı, iniş ve kalkışlar sadece Bursa'dan yapılmalı. Şehrin dinamikleri sembolik oranlarla da olsa, havayoluna ortak edilmeli. Yani şirket sahiplenilmeli. Halk bazında da bu stratejiler uygulanmalı ki uçuşlarda Bursa Havayolları tercih edilsin. Tüm bunlar yapıldığı takdirde, sürdürülebilir başarı sağlanır," dedi.

Başkan Altepe, Bursa Çimento'dan örnek vererek,1966 yılında 1100 ortakla kurulan ve en büyük hisse oranı yüzde 3'ü geçmeyen kurumun geldiği noktayı anımsattı. Bursa Skal Kulüp Başkanı Hasan Eker de Bursa'ya kurulması tartışılan havayolları konusunda Başkan Altepe'yle aynı düşünceyi paylaştıklarını ifade etti.

Eker "Bursa'ya mutlaka Bursa merkezli bir havayolu şirketi gerekiyor. Bursa merkezli bir şirket olmadığı zaman hem maliyetler katlanıyor hem de operasyonel zorluklar çıkabiliyor. Bu ve benzer nedenlerden dolayı havayolu şirketleri Bursa'dan gidiyor" diye konuştu.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.