Burhan Sili: Türkiye turizmde vazgeçilmez ülke

Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkanı Burhan Sili gündemi değerlendirirken, Alanya’da 1 Nisan itibarı ile tesislerin açmaya başlayacağını söyledi. Sili, Türkiye’nin turizm açısından değerleri çok, alternatifi olmayan bir ülke olduğunu da söylerken, “Turizmde vazgeçilmez ülkeyiz” dedi.

25/03/2023 12:38
Burhan Sili: Türkiye turizmde vazgeçilmez ülke

Halil Öncü / Alanya

Kışın açık olan tesislerin devam ettiklerini belirten Başkan Burahan Sili, “1 Nisan itibarı ile bölgemizde tesisler açılmaya başlayacak. Mayıs ayı itibarı ile de bir aksilik olmaz ise tesislerimizin yarısından fazlası açılmış olacak. Depremin olduğu dönemde rezervasyon durgunluğu yaşadık ama geçen hafta sonu itibariyle tekrar rezervasyonlar yürümeye başladı. Görünen o ki Nisan ayı biraz sıkıntılı geçecek bizim açımızdan. Mayıs ayı itibariyle toparlanma ve Haziran ayında da sezonun gayet iyi geçeceğini öngörüyoruz” dedi.

Türkiye’nin turizmde vazgeçilmez olduğunu da hatırlatan Başkan Sili, “Türkiye’nin turizm açısından değerleri çok, alternatifi olmayan, hem fiyat anlamında, hem fiziki anlamdaki kapasiteleri, servisleri anlamında son derece olumlu. Dolayısı ile herkesin bakış açısı artık Türkiye’nin vazgeçilmez olduğudur. Kaldı ki bizler de, turizmciler olarak bunun bilincinde olarak hem tanıtım noktasında TGA’nın destekleri, bizlerde kendi paydaşlarımız ile yaptığımız görüşmelerde bunları net olarak hissediyoruz. Türkiye’nin turizmde önü açık olarak görüyorum. Fuarlarda da bu izlenimi aldık.”

Önümüzde genel ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin olduğunu da ifade eden Burhan Sili, “Bu noktada da insanlar bir beklenti içerisinde. Bu anlamda pazarda, seçimlerin yapılacağı zamana kadar çok fazla bir hareket beklemiyoruz. Bir diğer taraftan yurt dışında görüşmüş olduğumuz tur operatörleri, yine oradaki devamlı gelen misafirlerimiz seçimlerinde bitmesi ile birlikte çok daha yoğun bir talep gösterecekler. Ama bir diğer taraftan da biz Nisan-Mayıs ayında yapmış olduğumuz uçak planlamaları çerçevesinde zaten olması gereken misafiri alacağız. Burada temel sorun tabi yatak fazlalığı. O oranda talep Alanya’mız gibi belirli bölgelerde Nisan Ayı sıkıntılı geçecek. Mayıs ayında da hareketlenme olacak ama, Haziran’dan önce net olarak devreye girmeyecektir” diye konuştu.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.