Burak Tonbul: Antalya, Alman pazarının ana çekim merkezi

Diana Travel Yönetim Kurulu Başkanı Burak Tonbul, Antalya’nın Alman pazarının ana çekim merkezi olduğunu söyledi.

10/12/2023 22:42
Burak Tonbul: Antalya, Alman pazarının ana çekim merkezi

Burak Tonbul, Turizmdays.com’a yaptığı açıklamada, Alman pazarının Türkiye’nin en stabil, en güvenilir, en kötü gün dostu pazarlardan bir tanesi olduğunu, gerek orada yaşayan hemşerilerimizin gerekse Türkiye’yi 12 ay yalnız bırakmayan bizim kadim ve bize düşkün Alman dostlarımızın bizim turizmde temel harcımız olduğunu belirtti.

Alman pazarının 30-40 defa aynı otele gelenlerin olduğu çok önemli bir Pazar olduğunu vurgulayan Tonbul, "Fakat tüm bu kurulmuş sağlıklı altyapıya rağmen ben bu pazardan yeterince faydalanamadığımızı düşünüyorum. Bizim Diana grubu olarak en etkin, en tecrübeli en profesyonel olduğumuz pazarlardan bir tanesi Orta Avrupa pazarıdır.

Kurulduğumuz günden beri bu bölgenin en saygın tur operatörleri incoming acenteliğini yaptı, yapmaya da devam ediyoruz. Fakat Türkiye turizminin geldiği bu başarılı sayılar ile karşılaştırdığımda geçen yıllar içerisinde Alman pazarının aynı paralelde büyümediğini ve bu pazardan yeterince yararlanamadığımızı düşünüyorum. Sektörün ve bakanlığımızın attığı adımlarla bunu başaracağımıza olan inancım tamdır’’ dedi.

Antalya’ya gelen Alman turistin yüzde 65’i Manavgat bölgesine gidiyor

"Antalya Alman pazarının ana çekim merkezidir" diyen Burak Tonbul, şunları söyledi:

"Yıllardır olduğu gibi Antalya, Alman pazarının ana çekim merkezi olmuştur. Alman pazarından Antalya’dan sonra en çok nemalanan destinasyonumuz ise İzmir’dir. Didim, Kuşadası, Seferihisar ve Özdere bölgesidir. Antalya’daki Alman pazarından nemalandırılan bölgeleri de yaymamız gerekiyor. Her destinasyon Alman pazarından yararlanıyor anlamına gelmiyor. Bugün Antalya’ya Almanya’dan 3 milyon turist geliyorsa bunun kabaca yüzde 65’i Manavgat bölgesine geliyor. Bundan şikâyetçi değiliz.

Ama pazarı büyütmek istiyorsak bunu Antalya’nın diğer bölgelerine de yayabilmeliyiz. Kaldı ki Türkiye Almanya’nın en önemli destinasyonlarından bir tanesi. Pazarı büyütmek istiyorsak ve ülke geneline yaymak istiyorsak özellikle İstanbul ve diğer destinasyonlarımızda Alman pazarının ilgisini çekebilmeliyiz. Bakanlık bununla ilgili çok ciddi çalışmalar yapıyor. Umarım bunun meyvelerini görebiliriz. Buna ciddi yatırımlar yapıyoruz.

Diana Travel’in Alltours ile işbirliği başladı

Alman pazarının en önemli, en klasik ve en sağlam tur operatörlerinden bir tanesi olan AllTours ile 1 Kasım itibari ile işbirliğine başladık. Alltours ile çok önemli hedeflerimiz, çok değerli planlarımız var kısa zamanda hem müşteri sayımızı hem ürün çeşitliliğimizi arttırdığımızı hep birlikte göreceğiz. Yarım yüzyıldır Diana Turizm Türkiye turizmine hizmet veriyor ve vermeye de devam ediyor. Bunu sağlayan hem ekip arkadaşlarıma hem de bize inanan dostlarımıza ve partnerlerimize bir kez daha çok

teşekkür ediyorum. AllTours ile yeni başladığımız işbirliği doğrultusunda aynı hevesle ve aynı şevkle bunu devam ettireceğiz. Her şeyin olağan akışında gitmesi halinde Diana turizm olarak 2024 yılında yaptığımız planlamalara göre 850 bin kişiyi geçeceğiz."


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.