Bu yıl Romanya’dan 350 bin turist gelecek... Ön rezervasyonların yüzde 35’i Alanya'ya

Alanya Turizm Tanıtma Vakfı Başkan Yardımcısı Mehmet Dahaoğlu, Romanya’dan Antalya’ya gelen kişi sayısı 260 binden 350 bine çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.

26/02/2023 22:48
Bu yıl Romanya’dan 350 bin turist gelecek... Ön rezervasyonların yüzde 35’i Alanya'ya

Romanya’nın başkenti Bükreş’te 23-26 Şubat tarihleri arasında yapılan Uluslararası turizm fuarı TTR2023’e katılan Alanya, bu pazardan 350 bin turist almayı hedefliyor. Romanya, Türkiye’ye en çok turist gönderen ülkeler arasında 7. sırada yer alıyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan Alanya Turizm Tanıtma Vakfı (ALTAV) ve Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkan Yardımcısı Mehmet Dahaoğlu, 19 milyon nüfuslu Romanya’nın Türkiye için büyük potansiyel oluşturduğunu belirterek, rezervasyon sayılarına bakıldığında Alanya’ya bu ülkeden gelecek olan turist sayısında önemli bir artış olduğunu söyledi.

2023 yılında haftada 32 uçak planlamaları var

Christian Tour Türkiye Genel Müdürü Şaban Atalar ile yaptıkları görüşmede ekim, kasım ve aralık aylarında satışların iyi geçtiğini öğrendiklerini aktaran Dahaoğlu, “2023 yılında haftada 32 uçak planlamaları var. Atalar, kendilerine ait olan Animawings havayolu şirketi ile ve Corendon’dan da koltuk alarak Antalya’ya 70 bin kişi taşıyacaklar” dedi

Odeon da, Romanya pazarında ilk yılı olmasına rağmen başarılı bir grafiğe sahip 

Coral bünyesindeki Odeon Tours’un da Romanya pazarında ilk yılları olmasına rağmen başarılı bir grafiğe sahip olduğunu söyleyen Dahaoğlu, “THY, Corendon ve Fly Lili’den koltuk almışlar. 2023’de Antalya’ya taşıyacakları turist sayısını 55 bin kişi olarak planlamışlar. Romanya’nın 7 şehrinden Antalya’ya uçuş planlamaları var” dedi.

Odeon Tours Türkiye Ürün Satın Alma Direktörü Egemen Tunçel, sadece Türkiye değil Romanya’dan diğer ülkelere de paket turlar yaptıklarını dile getirdi.

DerTour, Romanya’nın 12 şehrinden uçuş gerçekleştiriyor

Almanya’dan DerTour’un Türkiye satışları da tüm hızıyla sürüyor. DerTour Türkiye Kontrat Müdürü Gözde Günal Temiz, 2022’de 34 bin kişiyi Antalya’ya getirdiklerini, 2023 hedeflerinin ise 46 bin olduğunu belirtti. DerTour, Romanya’nın 12 şehrinden uçuş gerçekleştiriyor.

Lokal acente sayısı ile Romanya’daki en geniş acente ağına sahip.  HiSky havayolu şirketi ile çalışıyorlar. 2022 Kasım ayında Bükreş’te yapılan turizm fuarından sonra şu ana kadar rezervasyon rakamları 2022’ye göre yüzde 60 daha yüksek seviyede. Ön rezervasyon satışlarının yüzde 35’i Alanya olarak görünüyor.

Depremin etkisi çok düşük

Christian Tour Türkiye Genel Müdürü Şaban Atalar, ekim, kasım ve aralık aylarında satışların iyi geçtiğini, ocak ayından itibaren durgunluk olduğunu, az da olsa bu durgunluğun depremden kaynaklandığını söyledi.

2023 yılında haftada 32 uçak planlamaları olduğunu söyleyen Atalar, kendilerine ait olan Animawings havayolu şirketi ile ve Corendon’dan da koltuk alarak Antalya’ya 70 bin kişi taşıyacaklarını söyledi. 

Romanya’nın 12 farklı şehrinden uçacak

Fibula Travel'ın Romanya Genel Müdürü Muharrem Mavisu, Antalya’ya 2022’de 38 bin yolcuyu taşıdıklarını söyledi.  2023 hedefleri ise 50 bin kişi. Romanya’nın 12 farklı şehrinden uçacaklarını dile getirdi. 2023 yılı içerisinde kendi havayolu şirketlerini kurmayı planlıyorlar.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.