Bu yıl erken rezervasyon kampanyası, daha da erken başlayacak...

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, geçen yıl başlatılan erken rezervasyon uygulamasının büyük ilgi görmesi üzerine bu yıl uygulamanın daha da erkene çekilerek şubat ayında başlatılacağını söyledi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Bu yıl erken rezervasyon kampanyası, daha da erken başlayacak...

Geçen yıl nisan ayında başlatılan kampanyayı bu yıl daha erken bir tarihe alacaklarını dile getiren Günay, “İç turizmle ilgili erken rezervasyon yaptırdığınız takdirde yabancı grupların yararlandığı imkanlardan bizim vatandaşımız da yararlanabilecek. Kampanyayı 8 Şubatta başlatacağız. Geçen yıl yüzde 40’a varan indirimler yapıldı ve büyük ilgi gördü. Bu, hem vatandaş hem turizmciler için büyük önem taşıyor” diye konuştu.

 

İç talebin yanı sıra dış talebi de bu ve benzer adımlarla dengelediklerini ifade eden Bakan Günay, “Vatandaşlar, ‘yabancılar ucuza kalıyor, yerli turist çok para ödüyor’ diyordu. Onların ucuza kalmasının sebebinin erken rezervasyon olduğunu anlattık. Şimdi kendi vatandaşlarımıza da aynı imkânı tanıyoruz. Erken rezervasyon alışkanlığını topluma kazandıracağız. Böylece turizmciler de önünü görmüş olacak” dedi. Bakan Günay, yurt dışı rezervasyonlarının iyi gittiğini, bazı Alman acentelerde yüzde 16’lık artış olduğunu ifade ederek, “Geçen yılki turist sayısı 27 milyonu aştı. Bütün dünyada yüzde 3 gerileme varken bizde yüzde 3 artış oldu. Dünya turizminde bu yıl için de turist sayısında azalma öngörülüyor. Biz artış bekliyoruz. Eğer turizm artış eğilimine girerse bizde bu oran yüzde 10 olur. 30 milyon turist hedefimiz var. Bu yıl yakalayamazsak, bir sonraki yıl mutlaka yakalarız” dedi.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.