Bu kış İstanbul'a daha fazla Rus turist gelecek

Rusya'nın 16 şehrinden sonbahar-kış tarifesinde İstanbul'a uçuşlar açıklandı. Ekim-Aralık 2022'de Rusya'dan İstanbul'a gelen turist akışı, bir önceki yılın aynı döneminde 282 bin iken, 410 bin kişiye ulaşabilecek.

18/09/2022 21:04
Bu kış İstanbul'a daha fazla Rus turist gelecek

Rusların Avrupa ülkelerine doğrudan uçuşlarının zorlaşmasının ardından İstanbul ana destinasyon oldu. Kış sezonunda İstanbul’a olan turist ilgisinin artması bekleniyor.

Atorus’un haberine göre, 2022’nin 4. çeyreğinde, bu şehre turist akışı geçen yılın aynı dönemine göre bir buçuk kat daha fazla olabilir. İstanbul’a uçuşlar en az 16 Rus şehrinden planlanıyor. Ayrıca charterlar da olacak.

Ekim-Aralık 2022’de Rusya’dan İstanbul’a gelen turist akışı, bir önceki yılın aynı döneminde 282 bin iken 410 bin kişiye ulaşabiliyor. Rusya’nın 16 şehrinden sonbahar-kış tarifesinde İstanbul’a uçuşlar açıklandı. Güzergahlarda 9 havayolu uçacak.

Red Wings ve Azimuth havayolları normal tarifeye göre uçacak

Aeroflot’un Moskova’dan İstanbul’a yaptığı günlük seferlere ek olarak, Red Wings ve Azimuth havayolları da normal tarifeye göre uçacak. Günde 5 sefer düzenleyen Türk Hava Yolları’nın yanı sıra günde 1 kez Pegasus seferi yer alacak. Aynı zamanda Rossiya ve UTair da çeşitli şehirlerden İstanbul’a sefer düzenliyor.

S7 Airlines 6 aylık bir aradan sonra, uluslararası hatlara dönmeyi planladığını açıklayarak 1 Kasım itibariyle İstanbul seferleri düzenleyeceğini duyurdu.

Habere göre, tur operatörleri temsilcileri, sırayla, İstanbul’a yapılan tur satışlarının ilgi gördüğüne dikkat çekti. Ekim ayının ikinci yarısı ve yeni yıl gezileri şimdiden tükendi.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.