'Bu iş çirkefliğe dönecek' uyarısı... Ürdünlülerin rezervasyonları iptal edilip Suudlara yer açılıyor

Düşük ücretle rezervasyon yaptıran Ürdünlülerin rezervasyonları iptal edilip, daha çok para  ödeyen Suudlara yer açılıyor.

24/06/2022 08:38
'Bu iş çirkefliğe dönecek' uyarısı... Ürdünlülerin rezervasyonları iptal edilip Suudlara yer açılıyor

Suudi Arabistan’ın Türkiye’ye seyahat yasaklamasını kaldırmasının ardından özellikle Karadeniz Bölgesi'ne yoğun turist akışı bekleniyor. Bu gelişme Trabzon’da sevinçle karşılanırken, sezonun bir miktar uzamasına yardımcı olacak.

Diğer Arap ülkelerinden gelecek olan turist gruplarının daha önce yaptırdığı rezervasyonlarının Suudilere yer açmak için iptal edildiği öne sürüldü. Günebakış'ta yer alan habere göre, rezervasyonlar iptal edilerek, daha pahalı şekilde Suudilere satılacağı iddia ediliyor.

DÜNDAR: BU İŞ SONUNDA ÇİRKEFLİĞE DÖNECEK

Trabzon Oteller Birliği Başkanı Mustafa Dündar, “Suudi Arabistan etkisi Temmuz’un 15’inden sonra Ağustos ayı ve Eylül ayında olacak. Özellikle daha önce yapılan rezervasyonların iptali yaşanacak. Bu iş çirkefleşmeye dönecek. Hatta bir kısım oldu. Örneğin Ürdünlü gruplara yapılan rezervasyonların iptal edilip, Suudilere satılması gibi bir yönteme gidiyor işletmeler. Uzungöl, Ayder gibi bazı lokal yerlerden böyle duyumlar aldım.” dedi. Suudi Arabistan’ın Türkiye’ye seyahat yasaklamasını kaldırmasının ardından bölgemize yoğun turist akışı bekleniyor.

Bu gelişme Trabzon’da sevinçle karşılanırken diğer Arap ülkelerinden gelecek olan turist gruplarının rezervasyonlarının Suudilere yer açmak için iptal edildiği öne sürüldü. Trabzon Oteller Birliği Başkanı Mustafa Dündar, “Suudi Arabistan etkisi Temmuz’un 15’inden sonra Ağustos ayı ve Eylül ayında olacak. Bu iş çirkefleşmeye dönecek. Uzungöl, Ayder gibi bazı lokallerde rezervasyonların iptali edileceği duyumları aldım" dedi.

ARABİSTAN ETKİSİNİ SEZON SONU GÖSTERECEK

Dündar, “Suudilerin gelmesi bölge turizmimize pozitif etkisi olacak. Bu açıklamanın haziran ayının sonuna doğru olması Suudi Arabistan’da yaşayan insanların turizm planlarını yaptığı varsayımıyla birlikte bizim sezonumuzun ortalarına çok etki etmeyecek.

Temmuz ayında çok etkisi olmayacak. Muhtemelen Suudi Arabistan etkisi Temmuz’un 15’inden sonra Ağustos ayı ve Eylül ayında olacak. Pozitif etkisi bu bölgeye sezonun bir miktar uzamasına yardımcı olacak” diye konuştu.

YÖNETİMLER GÖZ YUMUYOR

Mustafa Dündar, turizmde kayıt dışılığa dikkat çekerek, yönetimlerin göz yumduğunu belirtti. Trabzon Oteller Birliği Başkanı Mustafa Dündar, “Temmuz aylarında bölgemize Suudiler gelmese bile tam kapasite doluyor.

Hatta kayıtsız tesisler bile bu konuda devreye giriyorlar. Kaçak işletmeler de bundan biraz pay alıyorlar. Suudilerin gelmesi fiyatların yükselmesine etkisi olur Daha değerinde bir turizm yapılmış olur.

Bunun bir iyi bir de kötü tarafı var. İyi tarafı esnafın ve bu işe yatırım yapanların biraz para kazanması. Kötü tarafı da yasa dışı çalışan işletmelerin bu işe dahil olmasıdır. Şuanda kamu ve yerel yönetimler bizim kanaatimizce yasal olmayan işletmelere bir miktar göz yumuyor” ifadelerini kullandı.

İŞ ÇİRKEFLİĞE DÖNECEK

Suudilerin yoğun olarak gelmeye başladıktan sonra işin çirkefleşeceğine dikkat çeken Dündar, “Özellikle daha önce yapılan rezervasyonların iptali olacak. Bu iş çirkefleşmeye dönecek. Hatta bir kısım oldu. Örneğin Ürdünlü gruplara yapılan rezervasyonların iptal edilip, yer açılıp oranın Suudilere satılması gibi bir yönteme gidecek işletmeler.

Uzungöl, Ayder gibi bazı lokal yerlerden böyle duyumlar aldım. Daha ucuz fiyata aldıkları bölgelerdeki rezervasyonları iptal edip ‘Suudilere daha pahalı satacağız’ gibi anlayış var. Bu kısmen de gerçekleşiyor" dedi.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.