Bu dili bilen, işsiz kalmıyor...

Rus turistlerin akın ettiği Güney Ege sahillerinden Marmaris'te Rusça bilen eleman sıkıntısı yaşanıyor. Marmaris'teki çeşitli kuruluşlar Rusça bilen eleman ihtiyacını düzenledikleri kurslarla kapatmaya çalışıyor.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Bu dili bilen, işsiz kalmıyor...

Türkiye ve Rusya arasında vizelerin kalkmasıyla birlikte çok sayıda Rus turist tatil yapmak için Türkiye'yi tercih etti. Artış gösteren Rus turist sayısıyla birlikte Rusça bilen elaman sayısı yetersiz kaldı. Marmaris'teki çeşitli kuruluşlar Rusça bilen eleman ihtiyacını düzenledikleri kurslarla kapatmaya çalışıyor.

Marmaris Halk Eğitim Müdürlüğü, Marmaris Genç İşadamları Derneği (MAGİAD) ve çok sayıda özel eğitim merkezi tarafından Rusça dil kursları düzenlendi. MAGİAD Başkanı Süleyman Erdaş, yaptığı açıklamada, haftanın 3 günü, 2'şer saat Rusça dil kursları başlattıklarını söyledi Erdaş; ''Geçen yıl İngilizce kursları düzenlemiştik. Bu yıl kurslara Rusça'yı da dahil ettik. Üyemiz işadamları İngilizce'nin yanı sıra Rusça bilen personele de ihtiyaç duymaya başladıklarını söylediler. Rus turist eskiye göre daha fazla gelmeye başladı. Bu da beraberinde Rusça dil eğitimini ihtiyaç haline getirdi'' dedi.

Bu ihtiyaca cevap verebilmek için iki sınıf oluşturduklarını anlatan Erdaş, Aralık ayından itibaren başlangıç ve orta seviye olmak üzere Rusça kursları vermeye başlayacaklarını söyledi.

Amaçlarının kalifiye elemanla turizme katkı sağlamak olduğunu vurgulayan Erdaş, dil kursunu başarıyla tamamlayan kursiyerlere iş garantisi verdiklerini ifade etti.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.