Bu da evde unutulmaz ki!

Tatil öncesi bir telaşla bavullar hazırlanır, sonra ağırlık limiti aşıldığı için havalimanında fazladan bagaj ücreti ödenir ve sonunda bavullar açıldığında illa bir şeylerin unutulduğu görülür! Tanıdık geldi mi? Pek çok kişiye göre bavul toplamak, kaçmanın mümkün olmadığı bir angarya... Bir de en çok evde unutulan şeyi duysanız?

31/12/2019 23:40
Bu da evde unutulmaz ki!

Tatile çıkarken hemen herkes bir şeyleri unutuyor; pasaportlar dahil! Kayak.com.tr, Avrupa ülkelerinde tatil hazırlıkları üzerine bir araştırmaya imza attı. Yazın son demlerini yaşadığımız şu günlerde akıllı seyahat sitesi KAYAK.com.tr yaklaşık 6 bin Avrupalının tatil hazırlık süreçlerine ışık tutan eğlenceli bir araştırma gerçekleştirdi.

Hava durumu

Araştırmaya göre tatilcilerin yüzde 70’i, bavullarını toplamadan önce muhakkak gidecekleri ülkeye dair hava tahminlerine bakıyor. Gidecekleri ülkenin hava durumuyla en az ilgilenenler Fransızlar sadece yüzde 35’i göz atıyor. Neredeyse tüm yıl yağan yağmurdan sıkılan Avusturyalılar ise tam tersine, hava tahminlerine bakmadan kesinlikle yola çıkmıyorlar.

Bavul toplama

Araştırma gösteriyor ki Avrupalılar bavul toplamaya zaman harcamayı pek sevmiyor. Araştırmaya katılanların neredeyse yarısı, yüzde 46’sı, 1-2 saatten kısa sürede hazırlandıklarını belirtiyor. Fransızlar ise ortalamayı yükseltiyor; yüzde 53’ü bavullarını 2-3 gün öncesinden hazırlıyor.

Bir şey unuttuk mu?

KAYAK.com.tr’nin anketine göre en çok unutulanların başında dizüstü bilgisayar, tablet ya da cep telefonu şarjları geliyor; Avrupalıların yüzde 71’i bunları tatile giderken bu eşyaları evde bırakıyor.  En vahim olan ise İngilizlerin durumu, her beş İngiliz’den biri yola çıktıktan sonra pasaportu olmadığını fark edip geri dönüyor!

Check-in ve ücretler

Araştırma gösteriyor ki Avrupalıların yüzde 51’i fazla bagaj için ücret alınmasına ses çıkarmıyor. Ancak ankete katılanların yüzde 72’si, şimdiye dek hiç kilo sınırını aşmadıklarını ve fazladan ücret ödemediklerini söylüyor.

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.