Bu bir gizli ambargo mu? Pist neden bitirilmiyor, ek sefer neden verilmiyor...

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, havayolu şirketlerinin Sabiha Gökçen havalimanından ek sefer taleplerinin Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından reddedilmesi üzerine yazılı bir açıklama yaparak durumu eleştirdi.

22/01/2020 10:44
Bu bir gizli ambargo mu? Pist neden bitirilmiyor, ek sefer neden verilmiyor...

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, havayolu şirketlerinin Sabiha Gökçen havalimanından ek sefer taleplerinin Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından reddedilmesi üzerine yazılı bir açıklama yaparak durumu eleştirdi. İlgezdi uçuşların İstanbul Havalimanı'nı yönlendirilmesi için havayolu şirketlerinin ek sefer taleplerinin reddedildiğini açıkladı.

CHP’li İlgezdi, yapımına 2015 yılında başlanan ve Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğünün (DHMİ) açıklamasına göre 2019 yılı sonunda açılması gereken Sabiha Gökçen’deki ikinci pistin neden bitirilmediğinin Bakanlık tarafından açıklanmak zorunda olduğunu ifade ederek, “Atatürk Havalimanını kapatarak İstanbul Havalimanını tüm olumsuzluklarına rağmen açtılar.

Kapasitesini dolduramadıkları için yurttaşların taleplerine kulak tıkıyorlar. Yurttaşlar Sabiha Gökçen Havalimanını daha yoğun kullanmak istiyorlar ancak Sivil Havacılık sırf yeni havalimanı kullanılsın diye bu haklı talepleri reddediyor” dedi.

“UÇAKLAR İSTANBUL HAVALİMANINI KULLANSIN DİYE Mİ…”

İlgezdi, Odatv'de yer alan habere göre, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü ve Devlet Hava Meydanları Genel Müdürlüğüne şu soruları yöneltti:

“2019 yılında bitirileceği açıklanan Sabiha Gökçen Havalimanı ikinci pisti neden halen bitirilememiştir? Gecikmenin gerekçesi nedir?

Uçaklar İstanbul Havalimanını kullansın diye mi Sabiha Gökçen’in ikinci pisti bitirilmemektedir? Pistin halen bitirilmemesinin gerekçesi nedir?

Sabiha Gökçen Havalimanından ilave uçuş taleplerinin reddedilmesinin asıl sebebi uçuşların İstanbul Havalimanına yönlendirilmesi midir?

İstanbul Havalimanına yeterince uçak inmediği için mi bu izinler Sabiha Gökçen Havalimanına verilmemektedir?

Asıl mesele Sabiha Gökçen'de: 10 yıldır kaplumbağa hızında

Sivil Havacılığın bu kararının sebebi Devlet Hava Meydanları İşletmesi’nin baskısı mıdır?”

Malezya Varlık Fonu Kazanah Nasional Bhd 2014'te Malezya Havayolları'nın kalan %30'luk hissesini de 1.4 milyar ringgit (345 milyon dolar) ödeyerek satın almıştı.

Kaynaklar görüşmeler gizli olduğu için isimlerinin açıklanmasını istemezken; Air France-KLM, AirAsia ve Malindo yetkilileri henüz cevap vermedi.

Japan Airlines (JAL) kanadından yapılan açıklamada ise, şirketin Malezya Havayolları ile işbirliğini geliştirmek istediği belirtilirken, sözkonusu teklif ile ilgili bir yorumda bulunulmadı.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.