Bodrum'da yol kapatan patlama...

Bodrum'da içme suyu hattında patlamaBodrum'da içme suyu hattında meydana gelen patlama nedeniyle Bodrum-Milas karayolu bir süre trafiğe kapandı.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Bodrum'da yol kapatan patlama...

Bodrum ve 9 beldeye su verilemezken, ana depolardan şebekeye su aktarılarak sorun giderilmeye çalışıldı. Bodrum-Milas karayolu Gökçeler mevkinde DSİ'nin içme suyu hattında patlama meydana geldi. Patlama nedeniyle karayolunun bir bölümü trafiğe kapandı, patlama anında yoldan geçen bir otomobil de tazyikli su ve yola dökülen molozları arasında kaldı.Vatandaşlar ve jandarma tarafından kurtarılan otomobilde maddi hasar meydana geldi.   

Patlama sırasında yoldan geçen otomobil sürücüsü Özcan Tek, gazetecilere yaptığı açıklamada, bir anda patlama olduğunu ve toprakların üzerine doğru geldiğini belirterek, "Toprak üzerime uçtu. Önümü göremedim ve aracımı durdurup kaçtım. Su çok tazyikli geliyordu, beraberinde toprak ve taşlar da yola savruluyordu" dedi.

Güvercinlik Muhtarı Mehmet Gereme ise aynı olayın daha öncede yaşandığını ifade ederek, "Bu kez Allah'a şükür ucuz atlatıldı. Olayın olduğu yer yerleşim yerlerine uzak. Erken önlem alındı ve daha fazla büyümeden kontrol altına alındı. Ekipler çalışmalarını sürdürüyor. Daha önceki kadar hasarımız yok" diye konuştu. Patlama nedeniyle Bodrum-Milas karayolunda trafik kontrollü olarak veriliyor.

BODRUM SUSUZ...

Muğla’nın Bodrum İlçesi’ne bağlı Güvercinlik Köyü yakınlarında Bodrum’a su taşıyan ana içme suyu hattı patladı. Tazyikli su metrelerce yükseğe fışkırdı, heyelan oluştu. Yol kısa süre trafiğe kapanırken, bir otomobil sürücüsü ölümden döndü. Bodrum ve 9 beldeye su verilemezken, ana depolardan şebekeye su aktarılarak sorun giderilmeye çalışıldı.

Bodrum İlçesi’ne bağlı Güvercinlik Köyü yakınlarındaki Sıralık Mevkii’nde bugün saat 04.00 sıralarında içme suyu arıtma tesislerinden Bodrum’a su taşıyan ana hatta patlama meydana geldi. Tazyikli su metrelerce yükseğe fışkırdı. Tonlarca su Bodrum- İzmir karayoluna aktı. Meydana gelen heyelan nedeniyle karayolunun iki şeridi trafiğe kapandı. Aynı anda Bodrum’dan Güvercinlik’e gitmekte olan plaj işletmecisi 35 yaşındaki Özcan Keklik yönetimindeki 41 E 3838 plakalı otomobille suyun içinde kaldı. Güçlükle otomobilden inen Keklik’in aracında maddi hasar meydana geldi. Kısa süreli şok yaşayan Keklik, “Birden karayoluna su akmaya başladı ardından kayalar ve toprak kaydı. Tam ortada kaldım. Araç hareket etmedi, çamura saplandı, ne olduğunu anlayamadım hemen araçtan çıktım” dedi.

DAHA ÖNCE DE YAŞANMIŞ

Güvercinlik Köyü Muhtarı Mehmet Gereme geçen yıl da, köy içinde patlayan içme suyu hattı nedeniyle onlarca ev ve araçta maddi hasar meydana geldiğini hatırlatıp, “Sık sık patlayan içme suyu hattında, yapım hatası olduğunu düşünüyoruz. Ayrıca hat karayoluna çok yakın mesafede bu şekilde meydana gelen arızalar nedeniyle insanların hayatı tehlike giriyor. Biran önce önlem alınmasını istiyoruz” dedi.

Bodrum- İzmir karayolu yaklaşık iki saat trafiğe kapalı kaldı. İç mekineleriyle temizlenen yol yeniden araç trafiğine açıldı. Ana hattın tamiri için çalışma başlarken Bodrum’da 9 belde ve Bodrum merkeze su verilemedi. Yetkililer yarımadadaki ana depolardan şebekeye su vererek sorunu geçici olarak çözmeye çalıştı. (DHA)

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.