Bodrum'a Şanzelize geliyor...

Bodrum turizmi hız kesmiyor. Son yıllarda otellerin ardarda açıldığı Bodrum Yarımadası´na dünya markaları çok yoğun ilgi göstermeye başladı. Şimdi de bir çılgın haber Mansimov´dan geldi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Bodrum'a Şanzelize geliyor...

Mübariz Mansimov, 270 gemiden oluşan filosuyla Karadeniz petrol taşımacılığının yüzde 65’ini gerçekleştiriyor. İşinin büyük kısmı denizde ama 40 ülkede, 45 bin çalışanı bulunan Palmali Grubu aynı zamanda enerji, gayrimenkul ve turizmde de adından söz ettiriyor.

Grubun bu kadar hızlı büyümesinde 12 yaşından beni günde sadece 3 saat uyumasının mı, yoksa asker kökenli olup o disiplini hayatında ana ilke yapmasının mı payı büyük bilinmez ama Mansimov’un enerjisine yetişmenin zor olduğu ortada.

Bodrum’da 120 metrelik teknelerin dahi yanaştığı Palmarina’yı 5 ayda inşa etmişti. Bitti sanıyorduk. Paris’in ünlü Şanzelize (Champs-Elysees) caddesi varmış daha! Palmarina’nın hemen arkasında Paris’i canlandıracaklar. Kaldırım kafeleri, restoranlar, açık hava gösterimerkezinin olacağı cadde, Şanzelize’yi aratmayacak.

Bodrum’daki marinanın hemen arkasında yer alan 100 dönüm arsayı bunun için ayırmışlar. Mansimov’un iş yapma biçimine bakıldığında ‘yerli Şanzelize’nin de üç - dört ay içinde tamamlanacağını öngörmek için kahin olmaya gerek yok. 

Mansimov, Las Vegas’a uçtu...

Mansimov, röportajımızın ertesi günü Las Vegas’a uçtu. Doğuş grubundan yetkililerle Broadway ve Las Vegas’ta büyük şov şirketlerinin sahipleriyle görüşecekler. Mansimov, dünyada benzeri yok dediği Bodrum’un bu tür yatırımlarla hak ettiği yeri bulacağına inanıyor.

100 metrelik jumbo yatların yanaştığı marinanın sadece kendisini için değil Bodrum için de büyük bir kazanım olduğuna inanıyor.

“Marina 5 ayda 45 milyon TL ciro yaptı. Sadece biz değil, Bodrum da kazandı, yabancı dolar milyarderleri buraya gelip demirledi. Buradan Akdeniz’e açıldı” diyor.

Şimdi Yalıkavak’ta 500 milyon dolarlık dev bir turizm kompleksi yatırımına başlıyorlar. Gördüğüm kadarıyla bu yatırımlarla Bodrum’un merkezi Yalıkavak’a doğru kayıyor. (Songül Hatısaru)

 

 

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.