Bodrum’un dünyaya açılma zamanı geldi...

Hollanda’da 10-15 Ocak 2012 tarihleri arasında Utrecht Turizm Fuarı’na katılacak olan Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Bodrum’a en fazla turist gönderen ülkelerden birinin Hollanda olduğunu açıkladı.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Bodrum’un dünyaya açılma zamanı geldi...
Başkan Mehmet Kocadon yaptığı açıklamada Bodrum’a kış aylarında da turist gelebilmesi için yurtdışı bağlantılarının direkt olması gerektiğini belirterek”Hollanda’daki Utrecht Turizm Fuarı’nda Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın dışında bir stant açıyoruz. Bu standın bize maliyeti 80 bin lira civarında oldu.  
Türkiye’ye gelen turist sayısında geçen yıla göre birçok yerde azalma varken Bodrum’da yurtdışında %15, yurtiçinde de %25 gibi bir artış yakaladık. Kasım ayının son günlerine kadar Bodrum sokaklarında turistler geziyordu. Sadece Aralık ayından mutlu olmadık, Bodrum’a yurtdışından hiç uçak indiremedik. Bu da bize şunu gösteriyor; artık bizim biraz daha fazla mücadele edip yurtdışına açılışta İstanbul ayağını kaldırmamız lazım. Artık Bodrum’un direkt dünyaya açılması zamanı geldi.
Milas – Bodrum Havalimanı’na büyük bir yatırım yapılıyor. Havalimanı yetkilileri ile devamlı görüşmeler yapıyoruz. Havalimanının inşaatı bittiğinde turizm fuarlarına onlarla birlikte katılacağız. Biz Bodrum’u pazarlarken onlar da Milas – Bodrum Havalimanı’nı pazarlayacaklar. Havalimanı özel sektöre geçince birçok şey farklı olacak. Oraya ne kadar çok uçak inerse onlar da o kadar çok para kazanacaktır. Özellikle yurtdışı fuarlarını çok önemsiyoruz.” söyleminde bulundu.

Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.