Bodrum, 30 ülkede tanıtılacak...

Bodrum Yarımadası Tanıtma Vakfı (BOYTAV) 2013 Eylül-2014 Nisan Turizm Fuarları dönemine hızlı başladı.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Bodrum, 30 ülkede tanıtılacak...

BOYTAV, 24-27 Eylül 2013 tarihleri arasında Fransa da düzenlenen Paris IFTM Top Resa turizm fuarından sonra 10-12 Ekim  tarihlerinde Rusya ST.Petersburg CIS Travel Market, 17-19 Ekim tarihlerinde İtalya TTG Rimini turizm fuarı ve 24-27 Ekim de Çin'in Kumning şehrinde düzenlenen CITTM Kumning uluslararası turizm fuarlarına katılarak Bodrum’u tanıttı.

Bodrum Belediyesi ve Bodrum Yarımadası Tanıtma Vakfı  Başkanı Mehmet Kocadon,  dünyada 185 ülkenin ve 5 bine yakın destinasyonun turizm pastasından pay alabilmek için turizm fuarlarında tanıtım çalışmalarını yürüttüklerini belirterek Bodrum’un 1 yıl içinde 30 ülkede tanıtım faaliyetlerinde bulunacağını, bu amaçla 1 ay içinde Fransa, Rusya, İtalya ve Çin'de turizm fuarlarına katıldıklarını açıkladı.

Bodrum Belediyesi ve BOYTAV Başkanı Mehmet Kocadon, ekim ayında katıldıkları fuarlarla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi: "2012 yılında Muğla'ya gelen  128 bin 32 Fransız turistten  109 bin 108 kişi Bodrum’a geldi. Rusya'dan yılda 15 Milyon turist yurtdışına çıkıyor. Türkiye'ye gelen 3 milyon 599 bin 925 turistten 38 milyon 978 kişi Bodrum’a geliyor. Bodrum’a gelen Rus turist sayısını arttırmak için ST.Petersburg CIS Travel  Market  fuarından sonra MITT Moskova turizm fuarına da katılacağız.

Önümüzdeki yıl Bodrum’a  Rusya dan 65 bin Rus turistin gelmesini hedefliyoruz. Türkiye ve Bodrum standına olan ilgiyi arttırmak amacıyla, fuar ziyaretçileri arasında yaptığımız tatil çekilişinde  Gündoğan'da bulunan The Blue Bosphorus  Hotel'de 1 hafta 2 kişilik herşey dahil tatil hediye edildi.
 

İtalya dan 2012 yılında yurtdışına seyahat etmek amacıyla çıkan 30 milyon kişinin 730 bini Türkiye'ye geldi. Bodrum’a gelen İtalyan turist sayısı 14 bin 746 kişi. Ekonomik nedenlerden dolayı 2013 yılında İtalya'dan yurtdışına çıkışlarda ve turizm amaçlı harcamalarda %8 azalma oldu.

İtalya'nın Rimini şehrinde düzenlenen TTG Rimini Turizm Fuarı'nda  BOYTAV Üyesi Milas-Bodrum Havalimanı Müdürü  Giuseppe RUSSO ve ekibi, Air Berlin, Mistral Air, Meridiana, Livingston Havayolu firmaları ve Twizz, Phone & Go, In Viaggi, Su e Giu Per il Mondo, Renk Travel, Gartour, Tau Viaggi isimli tur operatörleri ile 2014 yılında Bodrum’a gelecek İtalyan turist sayısını arttırmak için görüşmeler yaptı.
 

Çin'den yılda 70 milyon kişi turizm amaçlı yurtdışına çıkıyor. Bodrum, 2 yıldan beri istikrarlı bir şekilde Çin'de düzenlenen turizm fuarlarına katılıyor. Geçmiş yıllarda Türkiye'de diğer turizm destinasyonları yurtdışı tanıtımında ön plana çıkarken, son dönemde BOYTAV dünyanın her yerinde Bodrum’un tanıtılması için büyük çaba harcıyor.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.