BM açıkladı... Küresel turizm bu yıl, 2019 rakamlarını yüzde 2 aşacak

Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü Cuma günü yaptığı açıklamada, uluslararası turizmin 2024 yılına kadar tam bir toparlanma göstermesini beklediğini ve uluslararası turist varışlarının 2019 rakamlarını %2 oranında aşmasının öngörüldüğünü duyurdu.

19/01/2024 21:48
BM açıkladı... Küresel turizm bu yıl, 2019 rakamlarını yüzde 2 aşacak

Örgüt, geçen yıl neredeyse salgın öncesi seviyelere ulaşan Avrupa ve Afrika'daki seyahatlerin güçlü bir şekilde yeniden canlandığının altını çizdi ve turist varışlarının 2019'dakileri aştığı Orta Doğu'da daha da güçlü bir performans kaydedildiğini belirtti.

Küresel hava bağlantısındaki önemli artış ve Asya pazarlarının toparlanması, beklenen toparlanmaya katkıda bulunan temel faktörlerdir. Investing.com'da yer alan habere göre, ancak BM organı, Orta Doğu gibi bölgelerdeki jeopolitik istikrarsızlığın potansiyel gezginlerin güvenini sarsarak bir risk oluşturabileceğini de kabul etti.

Turizm sektöründeki toparlanma, farklı bölgeler arasında dengesiz bir seyir izliyor

Turizm sektöründeki toparlanma farklı bölgeler arasında dengesiz bir seyir izlemektedir. Akdeniz Avrupası, Karayipler ve Orta Amerika ile Kuzey Afrika'daki bazı bölgelerde uluslararası turizm rakamları şimdiden 2019'da kaydedilen rakamların üzerine çıktı.

Örgüt ileriye dönük olarak, 30 Kasım 2024'e kadar geçerli olmak üzere Fransa, Almanya, İtalya, Hollanda, İspanya ve Malezya gibi belirli ülkelerin vatandaşlarına vizesiz seyahat imkânı tanınmasının da etkisiyle Çin pazarında bir artış öngörüyor. Ayrıca, Çin'e ve Çin'den uçuş kapasitesinin yıl içinde artması bekleniyor.

2023 yılında uluslararası turizm, yaklaşık 1,3 milyar uluslararası yolcunun kaydedilmesiyle, pandemi öncesindeki seviyelerin %88'i oranında gerçekleşmiştir. Sektörün küresel ekonomiye katkısı, yıl için 3,3 Trilyon Dolar gibi önemli bir düzeyde gerçekleşti.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.