"Biz Türkiye'ye uçamıyorsak, Türkler de İsrail'e uçmasın...

İsrail devlet havayolu şirketi El Al CEO'su Eliezer Shkedy, "Biz Türkiye'ye uçamıyorsak, onlar da İsrail'e uçamasınlar" dedi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
"Biz Türkiye'ye uçamıyorsak, Türkler de İsrail'e uçmasın...

İsrailli devlet havayolu şirketi El Al CEO'su Eliezer Shkedy Türkiye'ye uçuş gerçekleştiremedikleri konusunda İsrail Başbakanı Netanyahu'ya mektup yazdı. El Al CEO'su mektupta eğer biz Türkiye'ye uçamıyorsak, onlar da İsrail'e uçamasınlar" dedi. İsrail'in devlet havayolu şirketi El Al, Türk hava yolu şirketlerinin İsrail uçuşlarını artırma girişimini bloke etmek üzere harekete geçti.

Şirketin yönetim kurulu İsrailli havayollarının Türkiye'ye uçmadığını ancak Türk havayolu şirketlerinin İsrail'e 112 uçuş gerçekleştirdiklerini bildirdi. Şirketin avukatı Omar Şalev İsrail Sivil Havacılık Kurumu'na mevcut durumun değişmesini söylediklerini belirtti. İsrail uçakları Türkiye'ye İsrail'in sıkı güvenlik kurallarının Türkiye tarafından uygulanmaması sebebiyle uçmuyor.
 
Konuyla ilgili El Al CEO'su Eliezer Shkedy de açıklama yaptı. CEO Shkedy İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'ya İsrail uçuşlarının Türkiye'ye gerçekleşmemesi konusuna müdahale etmesini istedi.
 
NETANYAHU'YA MEKTUP YAZDI
 
Haaretz'in haberine göre Netanyahu'ya mektup yazan Shkedy, Türk hava yolu şirketleri tarafından İsrail'e uçuşların büyük oranda arttığı belirtilirken Türk yetkililerin İsrail'in sıkı güvenlik politikalarını reddetmesi dolayısıyla İsrail havayolu şirketlerinin Türkiye'ye uçuş yapamadığı anlatıldı.
 
'SİLAHLI GÜVENLİK ELEMANI' TALEP EDİYORLAR
 
İki ülke arasında uçuş güvenliği konusunda müzakereler son yıllarda devam ediyordu. Ancak Türk tarafı İsrail tarafının ilave güvenlik uygulamalarını kabul etmiyor. Bu güvenlik uygulamalarından en ilginç olanı ise İsrail'in uçakta silahlı güvenlik elemanları talep etmesi. İsrail bu talebi ülkenin ulusal güvenlik mevzuatlarına dayandırıyor.
 
İsrail aynı zamanda silahlı güvenlik elemanlarının kendi ekiplerinden olmasını talep ediyor. İsrailli yetkililer aynı zamanda bu güvenlik elemanların kimyasal oatlayıcıları tespit edecek cihazların da kullanılmasını isterken, şüpheli yolcular için "özel oda" talebinde de bulunuldu.
 
2010 yılından beri Türk havayolu şirketlerinin İsrail'e uçuşları yüzde 42 artarak rekor seviye olan 112'ye yükseldi. Buna karşılık bu dönem içinde İsrail havayolları Türkiye'ye hiç sefer yapamadı.
 
"BİZ UÇAMIYORSAK ONLAR DA UÇMASIN"
 
CEO Eliezer Shkedy mektubunda durumun akıl almaz şekilde İsrail havacılığı yerine Türk havacılığının gelişmesine yardımcı olduğunu belirtti. CEO mektubunda saygın bir devletin bu durumda en azından mütekabiliyet uygulaması gerektiğini belirtirken "Eğer biz Türkiye'ye uçamıyorsak Türk havayolu şirketleri de İsrail'e uçamamalı. Fakat bu da yapılmıyor" diye sitem etti.  (Hürriyet)

Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.