Bir tarihi han daha butik olacak...

Osmanlı’nın son dönemine ait önemli mimari eserlerden biri daha butik otele dönüşüyor. Sultahamam’daki 2.Vakıfhan, İstanbul’un en yoğun iş merkezinlerinden Sirkeci’nin kalbinde otel olarak hizmet vermeye hazırlanıyor.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Bir tarihi han daha butik olacak...

Haftalık Para dergisinde çıkan habere gore, ulusal Mimarlık Akımı’nın baş temsilcisi Mimar Kemalettin Bey tarafından yapılan Vakıfhanlardan ikincisi olan Sultahamam’daki 2.Vakıfhan, İstanbul’un en yoğun iş merkezinlerinden Sirkeci’nin kalbinde otel olarak hizmet vermeye hazırlanıyor.

Tarihi mirası ile ünlü eski İstanbul’un merkezi Sirkeci’deki 2.Vakıfhan’ı, Vakıflar Genel Müdürlüğü’nden 35 yıllığına kiralayan, girişimci Murat Tuksal’ın sahibi olduğu El Yatırım firması, tarihi binayı butik otele dönüştürmek üzere kolları sıvadı. Otelin proje çalışmalarını, aralarında Topkapı Sarayı, Mısır Çarşısı ve Cumalıkızık gibi önemli işlere imza atan Dr. Mehmet Alper yürütüyor.

Bu arada kulislerde, El Yatırım firmasının sahibi Murat Tuksal’ın, butik otel konusunda vizyon sahibi, bu alanda yatırım düşünen girişimcilerle görüşmeye açık olduğu konuşuluyor. Uzmanlar, 2.Vakıfhan’ın tarihi yarımadadaki cazip yatırımlardan biri olacağına kesin gözüyle bakıyor.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.