Bir ressamın sanatsal yolculuğuna tanıklık

Ankara Bilkent Sanat Sokağı'na yaptığımız gezi sırasında, sokaktaki 'Kalpten Tuvale Yansımalar' adlı karma resim sergisi aslında, bir ressamın sanatsal yolculuğunun da yansımasıydı aynı zamanda.

Adil Çulhaoğlu Adil Çulhaoğlu 25/02/2019 13:06
Bir ressamın sanatsal yolculuğuna tanıklık

Ressam Meral Yüksek'in tablolarını görünce, yıllar önce resim yapmaya hobi olarak başladığına şahit olduğum sanatçının, resim alanında ustalaştığına tanıklık ettiğimi hissettim. Geçtiğimiz şubat ayının ilk günlerinde, Ankara'nın soğuğundan kaçmak için Sanatım Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Recep Peker Tanıtkan ve Turizm yazarı Refik Hüsnü Gümüş ile beraber Bilkent Sanat Sokağı'nda sergilenen sanat eserleri arasına kendimizi attık.

Çocuklara ayrı bir bölüm ayrılan sokakta, Meral Yüksek ve Mualla Altınok'un  'Kalpten Tuvale Yansımalar' adlı resim sergisi ve Azimet Karaman ahşap heykel sergisinde yer alan eserlerin yansıttığı renklerin sıcaklığı bize dışarıdaki soğuğu unutturdu.

Tanıdık bir isimle karşılaşma

Resim sergisine girdiğimizde, tanıdık bir isimle karşılaştım. Ressam Meral Yüksek ismini gördüğümde, yıllar önce resim yapmaya bir hobi olarak başladığına şahit olduğumu hatırladım. Kızılay'da Cahit Malkoç'un atölyesinde resim dersleri almaya başlayan Meral Yüksek'in tablolarında yansıttıkları, sanatçıların sadece sanat eğitim kurumlarda değil, usta ressamların atölyelerinde de verilen eğitim sonucu ustalaştıklarını bizlere gösteriyordu.

İlk resim çalışmalarına yağlıboya resim üzerine 2012 yılında Vural Yurdakul Atölyesi’nde başlayan Yüksek, 2015 yılında Cahit Malçok Resim Atölyesi’nde eğitimine devam ettmiş. Aynı zamanda, Heykel Sanatçısı Meryem Alçın İçöz’den desen konusunda özel dersler almış. 2014 yılında Nesibe Aydın Sanat Merkezi’nde açılan karma sergiye katılarak yaptığı tablolarıyla ilk sergi heyecanını yaşamış.

Hobiden sanatçılığa terfi

2016 yılında “Yosun Kokusu” adıyla açtığı ilk kişisel sergisinin ardından, Türk-Çin Kadınları Dostluk ve Kültür Derneği ile Hikmet Çetinkaya Atölyesi ile Adalet Mensupları Dayanışma Vakfı işbirliğiyle burslu öğrenciler yararına düzenlenen “Paletlerimizi birleştirelim, çocuklarımızın geleceğine destek verelim” ve Bodrum/Turgutreis’de “infinity”, İstanbul Sanartsal Galeri’de “Özgürlük” ,“Rüya Gibi”, “Elfida” ve “Rüya” adlı karma sergiler resimlerini sanatseverlerin beğenine sunmuş.

Hikmet Çetinkaya Resim Atölyesi’nde serbest fırça ve spatula tekniği ile empresyonist akım yağlıboya resim çalışmalarını sürdüren sanatçı için, 40 yağlı boya tablosuyla katıldığı,  Ressam Mualla Altınok ile beraber açılan bu karma sergide, tablolarının koleksiyonerler tarafından yoğun ilgi görmesi de,  hobiden sanatçılığa ulaştığının bir başka kanıtıydı.

 

                 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.