Beyaz gecelere Türk akını...

Haziran ayındaki beyaz geceler turlarına ismini yazdıran Türkler, bugünden tüm yerleri doldurdu. Moskova ve St. Petersburg'a yoğun talep olunca, acentalar ek uçak kiraladı. Rusya ile vizelerin bugünden sonra kalkması, Rus turistlerden çok Türkler'e yarayacak.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Beyaz gecelere Türk akını...

Ruslar'ın sınır kapılarında 15-20 Dolar vererek vize almalarına karşın, Türk turistler Rusya'ya olan seyahatlerinde zor bir prosedürden geçiyordu. Şimdi Türk vatandaşları elini kolunu sallayarak Rusya'ya girebilecek. Bu durum yıllardır Rusya'ya gitmeyi bekleyen binlerce Türk'ü harekete geçirdi. Şimdiden yaz aylarında yapılan beyaz geceler turları doldu.

KADINLAR İLGİ GÖSTERDİ...

Turlarda en çok talebi ise 19 Mayıs'ta yapılacak Moskova- St.Petersburg ile Haziran ayında St. Petersburg'daki beyaz geceler turları görüyor. Kappa Tur Genel Müdürü Kaan İşçil, Rusya turlarının 490 dolardan başladığını ifade ederek, "Rusya Türk turistler için pahalı bir ülke. Buna vize masrafları eklenince, gitmek isteyen azdı. Ama şimdi masraflar azaldı" diye konuştu.

 

Bamtur Yurtdışı Operasyon Müdürü Eda Aner ise, bu yıl gelen yoğun talep nedeniyle uçak kiralamayı tercih ettiklerini ve yaz sonuna kadar her hafta bir tur düzenleyeceklerini kaydetti. Haziran'da yapacakları 599 euroluk 2 gece Moskova, 3 gece St. Petersburg turunun büyük ilgi gördüğünü anlatan Aner, erkekler kadar kadınların da turlara rağbet ettiğini söyledi. Aner, "Talepte bulunanların yarısı kadın" dedi.

5 GECELiK TATiLiN FiYATI

599 EURO * Bamtur: Moskova- St. Petersburg (5 gece) Haziran; 599 euro. * Anıtur: Moskova- St. Petersburg (6 gece) 16-22 Mayıs; 769 euro. * Kappa Tur: Moskova-St. Petersburg, Mayıs; 599 euro

RUSLAR DA GELiYOR...

Türkiye ile Rusya arasında vizelerin kalkması Rus turist sayısını da artıracak. Turizmciler bu yıl Rusya'dan gelen turistin yüzde 30 artmasını bekliyor. Halen her yıl Türkiye'ye 3 milyon civarında Rus turist geliyor. Vizelerin kaldırılıyor olması özellikle Ruslar'ın en çok tercih ettiği Antalya'da turizmcileri sevindiriyor. Bu yıl yaz sezonunu erken açmayı planlayan turizmciler, "Ülkemize daha çok Rus turist gelecek. Bu sayı her yıl artacak" diyor.

HAVA 2 SAAT KARARIYOR...

Her yıl haziranhda Petersburg'un ünlü 'Beyaz Geceler'i başlıyor. Gün boyunca hava sadece 2 saat çok az kararıyor. Dostoyevski'nin ünlü romanı Beyaz Geceler de böyle bir zaman diliminde geçiyor. (Milliyet)


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.