Beşiktaş’taki Swiss Otel arazisinin satışına onay

Beşiktaş’ta İBB’ye ait 63 dönümlük boğaz manzaralı Swiss Otel arazisinin satışına, İBB Meclisi’nden tartışmalar arasında onay verildi.

18/05/2022 21:00
Beşiktaş’taki Swiss Otel arazisinin satışına onay

AKP, MHP, CHP, İYİ Parti’nin grup olarak “evet” oyu kullandığı karara, 2 CHP’li ve 2 İYİ Partili meclis üyesi grup kararlarına aykırı oy kullanarak karşı çıktı. İBB Meclisi'nin İBB Meclisi mayıs ayı oturumlarının ikinci birleşimi Saraçhane'deki başkanlık binasında gerçekleştirildi. İBB Meclisi 1. Başkanvekili Zeynel Abidin Okul başkanlığında toplanan oturumda tartışmalı Swiss Otel arazisinin satışı gündeme geldi.

Arazinin satışı için 2009 yılında Kadir Topbaş döneminde de karar alınmış, dönemin CHP'li Meclis Üyeleri Serdar Bayraktar ve Hakkı Sağlam'ın açtığı dava sonucu rekabet koşulları oluşmadığı gerekçesiyle mahkeme tarafından iptal edilmişti.

Satış kararı AKP, MHP,CHP, İYİ Parti gruplarının oyları ile kabul edildi

Yeni yönetim de mülkiyeti İBB'ye ait olan 1989 yılında verilen meclis kararı ile Özyeğin ailesine ait Anadolu Japan Turizm A.Ş'ye 43 yıllığına yani 2032'ye kadar üst kullanım hakkı verilen arazinin satışı için teklif hazırladı.

İBB Emlak Müdürlüğü'nün hazırladığı teklif komisyonlar tarafından uygun bulundu. Turizm ve konut imarına sahip Boğaz manzaralı arazinin büyüklüğü 63 bin 584 metrekare. Tapuda; Topbaş döneminde iptal edilen satış sırasında İBB'nin şirketten aldığı parayı ödememesi nedeniyle 1.2 milyar TL'lik ipotek bulunuyor. Satış kararı AKP, MHP,CHP, İYİ Parti gruplarının oyları ile kabul edildi.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.