Bereket Cenneti'nden Türkiye'de tanıtım atağı

Çin’de 80 milyonu aşkın kişinin yaşadığı ve 29 ayrı şehirden oluşan Sichuan bölgesi, Türkiye’de tanıtım atağına geçti.

12/06/2018 13:04
Bereket Cenneti'nden Türkiye'de tanıtım atağı

Tarihte “Bereket Cenneti” olarak adlandırılan Sichuan bölgesinin tanıtımı için önceki gün bir toplantı yapan yerel yöneticiler, Türk turizm yetkilileriyle iş birliği konusunda önemli temaslar sağladı. Hemisphere Tour organizasyonuyla önceki gün Taksim’de Nippon Hotel’de düzenlenen tanıtım toplantısında Sichuan bölgesinden gelen yerel yöneticiler ve turizmciler hazır bulundu.

Toplantıya, Çinli heyetin yanı sıra çok sayıda Türk yetkili ve turizmcilerin de ilgisi üst seviyede oldu. Toplantı, Çin Halk Cumhuriyeti’nin güneybatısında yer alan, pandaları, baharatlı yemekleri, özel çay evleri, doğası, zengin tarım alanları ve tarihiyle büyük ilgi çeken Sichuan bölgesi hakkında sunumlarla başladı.

Çin ve Türkiye arasındaki dostluk çok eski

Çin Halk Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu yardımcısı Zhong Hong Nuo, yaptığı konuşmada, Çin ve Türkiye arasındaki dostluğun çok eskilere dayandığını belirterek, “İki ülke arasında turistik iş birliklerini güçlendirmek ve Türk kardeşlerimizi Sichuan’da ağırlamak istiyoruz. Hepinizi Sichuan’a bekliyoruz” dedi.

Sichuan Province Seyahat Acentası ve Sichuan Eyaleti Turizm Geliştirme Komitesi Organizatörü Mr Fu Yong Lin ise yaptığı konuşmada, Türkleri Sichuanda görmekten mutlu olacaklarını belirtti.

Çin ile Türkiye arasındaki uçak sayısının artması gerekiyor

İstanbul Vali Yardımcısı İsmail Gültekin de, Türkiye ile Çin arasındaki turizmin artırılması için Çin Halk Cumhuriyeti yetkilileriyle sürekli toplantılar yaptıkları söyledi. Vali Yardımcısı Gültekin, Çin ile Türkiye arasındaki uçak sayısının artması gerektiğini ve vize probleminin tamamen ortadan kalkması gerektiğini dile getirdi.

İstanbul Kültür Müdürlüğü, TÜRSAB, Air China, China Southern Havayolları, Hemisphere Turizm yetkilileri ve çok sayıda Türk turizm acentasının da katıldığı toplantıda konuşmaların ardından hediye takdim edildi ve Sichuan bölgesine ait önemli lezzetler tadıldı.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.