Belge alan otelin ücretinin yüzde 25’ini TÜROB karşılayacak

Sağlıklı Turizm Sertifikası’nı almaya hazır olduklarını belirten Müberra Eresin, “TÜROB olarak tüm üye tesislerimizi Sağlıklı Turizm Sertifikası’nı almaya davet ediyoruz. Belge almak isteyen tüm üye tesislerimizin ücretinin yüzde 25’ini TÜROB karşılayacak” dedi.

28/05/2020 18:06
Belge alan otelin ücretinin yüzde 25’ini TÜROB karşılayacak

Eresin, “TÜROB olarak, 1.5 yıldır hijyen ağırlıklı sağlıklı turizm eğitimi yapıyoruz. Buna Covid-19’u da dahil ettik. Batman’dan Edirne’ye kadar bütün otellerin sayıları 5 bini bulan çalışanlarına eğitim veriyoruz” diye konuştu.

COVİD’E KARŞI YAZILIM SATIN ALDIK

TÜROB Başkanı Müberra Eresin, konuyla ilgili açıklamalarına şöyle devam etti: “Loopster Inc. adlı çevrim içi eğitim veren kurumla Dubai’de görüştük. Sponsorlar bularak modül alıp tesislerin çeşitli birimleri için Covid-19’a uyarlayarak üç ay süresince üyelerin kullanımıza ücretsiz açıyoruz. Çalışma tamamlanınca Türkiye’deki tüm konaklama tesislerine açacağız. Bu dönemde tesislerin eğitimi için büyük adımlar attık.”

SAĞLIK TURİZM SERTİFİKASI İÇİN GİZLİ MİSAFİR

Anlaşma yaptıkları denetim firmalarının Sağlıklı Turizm Sertifikası vermek için çalışmalar başlattığını belirten Eresin, “Otellerin yatak sayısına göre 400 ile 2600 lira arasında aylık ücret alınacak. En az 6 aylık denetim alınacak. 3 defa gizli misafir gidecek. Belgedeki şartları yerine getirdiğini inceleyecek.

Aksine bir durum görürse firma ekibi 3 gün gelecek ve otelin gerekli şartları yerine getirilmesini inceleyecek. Şartlar yerine gelirse belgeyi yenileyecek, aksine bir durum olursa belgeyi iptal edecek. Bu arada çalışanların ve misafirlerin otele girmeden kontrol edilmeleri imkanını araştırıyoruz” dedi.

ÜYE OTELLER İÇİN EĞİTİM ANLAŞMASI YAPTIK

TÜROB olarak ‘Sağlıklı Turizm Sertifikası’na başvuran otellere yardımcı olduklarını belirten Müberra Eresin, “Belge almak isteyen tüm üye tesislerimizin ücretinin yüzde 25’ini TÜROB karşılayacak. Batman’dan Edirne’ye bütün otellerimizdeki 5 bini bulan çalışanımıza eğitim veriyoruz. 2021’e her açıdan hazır olmak istiyoruz.

Daha önce Loopster Inc. ile bir iş birliği yapmıştık. Yaptığımız görüşmede, eğitim paketlerinin bütün üyelerimize açılması için anlaşma yaptık. Bu eğitimler İngilizceydi ve biz bu eğitim paketini modül modül Türkçe’ye çeviriyoruz. Yaptığımız önceki anlaşmayı Covid’e uyarlayıp tüm üyelerimize 3 ay süreyle açıyoruz. Üyelerimiz tamamladıktan sonra bu eğitimi Türkiye’deki tüm otellere açacağız. Bu bizim için büyük bir adım oldu” diye konuştu.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.