Efsane Otel'in yeni sahibi belli oldu

İstanbul'un sembollerinden olan Bebek Oteli, film yapımcısı ve The Stay Otelleri'nin sahibi Muzaffer Yıldırım satın aldı.

12/02/2019 23:13
Efsane Otel'in yeni sahibi belli oldu

Bir süreden beri satılacak mı, yeni bir işletmeciye mi verilecek tartışmaları ile gündemde olan İstanbul Bebek Otel'i, film yapımcısı ve The Stay Otellerinin sahibi olan Muzaffer Yıldırım aldı.

Bebek Oteli alan Muzaffer Yıldırı’ın The Stay markası ile işlettiği dört oteli bulunuyor. The Stay’lerin 3’ü İstanbul’da, biri de geçen yıl eylül ayında hizmete giren Alaçatı’da bulunuyor. Muzaffer Yıldırım, 5 yıl sonra The Stay markasının 20 otele ulaşacağını söyledi.

Bebek Otel'in hikayesi

Bursa’da ipek fabrikası sahibi Muammer Karamanoğlu’nun fabrikasını satıp İstanbul’a taşınmasıyla  bugünkü otelin bir bölümü olan binayı satın aldı. 1950 yılında bitişikteki arsayı da satın alıp apartman inşaa etti.

Daha sonra iki bina birleştirilip mevcut apartman 1955'te 21 odalı butik otel olarak hizmete açıldı. Zamanın lüks tesisleri arasında yer alan Bebek Otel ve Bebek Lokantası'nda ünlü kemancı  Darvaş ve ekibi çalıştı.

1967 yılında Muammer Bey’in yaşama veda etmesinden sonra eşi, iki oğluyla birlikte otelin işletmesini üstlendi. Otelin işletmesini  1976 yılında Günsu A.Ş. devraldı. Bebek Oteli 30 yıldır, Ruhi Su'nun oğlu Güngör Su'nun şirketi Günsu tarafından işletiliyor. Günsu'nun kurucusu, Esra Kuradacı'nın babası Güngör Su, halk türkülerinin ünlü yorumcusu Ruhi Su'nun oğlu.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.