Bazı uyanık otellerin ‘Gel Gel’ fiyatına dikkat

Bazı uyanık geçinen oteller ilgi çekmek, kendi tesislerinin tanıtımını, reklamını yapmak için değişik yollara başvurmaya başladılar. Gel gel fiyatı diye bir tanıtım şekli çıktı ortaya. Hatta artık o kadar çoğaldı ki bu durum, yazmak ve otel rezervasyonu yapmak isteyenleri uyarmak istedim.

Aykut Bakay Aykut Bakay 25/06/2021 20:26
Bazı uyanık otellerin ‘Gel Gel’ fiyatına dikkat

Sosyal medya ve internet reklamlarında otelin fotoğrafları mükemmel, fiyat da çok uygun… E bir iki kötü yorum olsa da genelde yorumlar da güzel. "İşte tam aradığım otel” diye beklenti içine giren tatilciler, rezervasyon için telefona sarılıyor ya da internet sitesine yazıyorlar. 

Rezervasyon aşamasında sürprizler başlıyor. Tamamen farklı ve yüksek fiyatlarla karşılaşan kişiler otelin bahanesi olarak o fiyat sadece şu dönem içindi deyip sizin de işinize yaramayacak bir tarihle yüz yüze geliyorlar. Ya da o fiyatta şu dahil değil bu dahil değil gibi buna benzer sözlerle karşılaşılıyor ama en fazla verilen cevap ise o fiyatlara sattığımız oda tipinden kalmadı gibi cevaplarla karşılaşıyorlar.

Yaz sezonunun başlamasıyla birlikte otel fiyatları haliyle yükselme eğiliminde

Eh otel cezbetmiş, fotoğraflarına, yorumlarına göz atmış ciddi ciddi araştırmışsınız bu aşamadan sonra eğer misafirin başka şansı ve zamanı yoksa yarım kalan rezervasyonunu mecburen yaptırıyor.

Oteller her ne kadar cazip fiyat uyguluyoruz deseler de sezonun şimdiden ortasına geldik, otellerin kazanabilmeleri için fazla zamanı kalmadı haliyle yaz sezonunun başlamasıyla birlikte otel fiyatları haliyle yükselme eğiliminde.

Otel rezervasyonu yapmadan önce mutlaka en ince detaya kadar sormak şart

Kimseye yararı olmayan bu tarz yanıltıcı otel reklamlarına dikkat etmek gerekiyor. Müşteri için zaman kaybı. Otel rezervasyonu yapmadan önce mutlaka en ince detaya kadar sorulduktan sonra rezervasyon yapılmalı ve yazılı teyit olmadan rezervasyon yapılmamalıdır.

Bu uyanık geçinen oteller, insanların otellere bakışını kötü etkiliyor. İşini düzgün yapan işletmeleri de zor duruma sokuyor.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.