Bayramda güney sahilleri dolup taşacak...

Yılın son uzun tatil fırsatını sunan Kurban Bayramı'nda tatil süresinin 9 gün olması nedeniyle Akdeniz ve Ege sahillerindeki otellerde, yüzde 90 ila 100 arasında doluluk oranlarına ulaşıldı.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Bayramda güney sahilleri dolup taşacak...

Bu yıl Kurban Bayramı'nın tatilcilere 9 günlük tatil fırsatı sunması ve erken rezervasyon uygulamaları sayesinde başta İstanbul ve Ankara'dan tatilciler sahillere akın edecek. Yurtiçinde Akdeniz ve Ege sahillerine 500 bine yakın rezervasyon talebi yapılırken, bayram için yurtdışını tercih edenlerin sayısı da 200 bini buldu.

Antalya kıyılarındaki oteller, sezon sonuna denk gelen Kurban Bayramı'nda yabancı turistlerin yanı sıra yurt içinden gelen yoğun talep nedeniyle neredeyse tam kapasite doluluğa ulaştı.

Bayram tatilinin uzun olması nedeniyle tatilciler, genellikle ikili plan yapıyor. 9 günlük tatili ikiye bölen tatilciler, yarısını bayramlaşma ve akraba ziyaretlerine, diğer yarısını da sahillere ayırıyor.

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, bayramda Antalya başta olmak üzere yüksek yurtiçi talebiyle tüm kıyılarda doluluk yaşanacağını söyledi. (DHA)


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.